Fekete krónika

Az összes rendőrt letartóztatták egy mexikói városban egy gyilkosság miatt

Ocampo | A nyugat-mexikói város összes rendőrét őrizetbe vették a szövetségi hatóságok az egyik polgármesterjelölt múlt heti meggyilkolása miatt.
Holop Zsolt

2018. június 25. 11:00

(Fotó: Facebook)

A BBC felidézi, hogy Fernando Ángeles Juárezt, a balközép ellenzéki Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) politikusát múlt csütörtökön az otthonában lőtték agyon. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről. 

Mexikóban július 1-jén tartanak általános választásokat. Ángeles egy héten belül már a harmadik politikus volt, akit meggyilkoltak a nyugat-mexikói Michoacán szövetségi államban. Az ocampói polgármesterjelölt azért indult, hogy felvegye a harcot a korrupció, a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek ellen.

A gyilkosság után az ügyészség Ocampo város vezetésének közbiztonságért felelős tisztviselőjét, Oscar González Garcíát sejtette a bűntett hátterében. Amikor őrizetbe akarták venni, a helyi rendőrség feltartóztatta a szövetségi ügynököket, akik aztán vasárnap már nagyobb erőkkel vonultak ki, és Gonzálezzel együtt a város 27 rendőrét is őrizetbe vették.

Mexikóban a múlt héten további két polgármesterjelölttel végeztek. Az EFE spanyol hírügynökség összesítése szerint ezzel már több mint 120-ra emelkedett a július 1-jére kitűzött voksolás közeledtével meggyilkolt jelöltek száma Mexikóban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?