Egészség

Térdműtét után sem henyél

Futóversenyen találkoztam vele először, majd a Bécs–Pozsony–Budapest ultramaratonon. Ott Németh Lajos váltóban indult, de így is megcsodáltam... Sokat beszélgettünk a sportról, arról, hogy a TV2 időjósának mennyire fontos a mozgás, főleg a futás. Talán azért, mert 42 évesen kezdte, és később döbbent rá, hogy tennie kell valamit az egészségéért. Addig nem nagyon foglalkoztatta az életmódja.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 11. 08:00

Naponta bement a tévébe, ismerősökkel, barátokkal kávézgatott, vacsora után beszélgetett a gyerekekkel, vagy bekapcsolta a tévét, megivott egy doboz sört... Egy szép napon a ma már felnőtt gyerekei elhívták egy rendezvényre, ahol 350 métert kellett lefutnia. Hiába kapkodta a lábát, nem ment neki, és nagyon szégyellte magát, főleg azért, mert csalódást okozott a gyerekeinek. Ez az érzés fölrázta őt, és elhatározta: változtat életmódján. Titokban kocogni, majd futni kezdett a Margitszigeten, s az 50. születésnapján lefutotta első maratoniját. Utána szigorú edzéstervet követve ötvenöt éves korában egy újabb maratonit futott. Óriási élmény volt számára, hogy legyőzte önmagát, s az is, ahogy több ezer amatőr futótársa segítette egymást. Sajnos Németh Lajos futópályafutásának néhány éve egy sérülés vetett véget, majd az azt követő térdműtét, de a meteorológust semmi sem tántoríthatja el a mozgástól, pótmegoldást talált magának. 

Nyáron biciklizéssel, télen pedig korcsolyázással tartja magát formában. Azt mondja, hogy a kerékpározáshoz megvannak az ismert városi útvonalai. Budapestet nagyszerű helynek tartja a szabadidős mozgásra. Ő volt az egyik nagykövete a június 8-i Nemzeti Futóversenynek, csatlakozni készül az augusztus 31-i Budapest Urban Games mezőnyéhez is. A rendezvény a Sportfőváros program része, s a városi sportolás népszerűsítését, valamint a helyi sportközösségek építését tűzte ki célul. Németh Lajos még nem tudja, hogy a három versenyszám – az úszás, a streetball és a grundfoci – közül melyiket választja, de nem is ez a lényeg, hanem a részvétel.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A rendőrség vizsgálódik az R7/D4 építkezésén

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

2,6 millió végrehajtás leállítva

Csernobilról is szó lesz a Pohodán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?