Sztárok életmódja – A természet a legjobb gyógyír

Fero Joke k

„Mindent sötéten láttam, rosszul éreztem magam. Aztán vettem a bátorságot, és elmondtam a barátaimnak. Ők igazítottak el, hogy pszichiáterhez kell fordulnom.” Első hallásra meglepő lehet a 34 éves František Košarišťan vallomása, akit a nagy nyilvánosság Fero Jokeként ismer, hiszen egy ismert szlovák komikusról van szó, de tudván, hogy civilben épp a komikusok a legszomorúbb emberek, már kevésbé az.

Az árvai születésű komikus élete, ahogy azt maga meséli, egyenes úton vezetett a pszichikai problémákhoz. A faluból, ahol annak idején lakott, el kellett költöznie, mert az ott lakók zaklatták, amikor kiderült, hogy meleg, amit egyébként soha nem titkolt. A zaklatást nem tudta elviselni, s amikor még magánproblémák is társultak hozzá, gyakran nyúlt a pohárhoz. Gyakrabban, mint kívánatos lett volna. Lényegében az alkoholt 16-17 éves korától kóstolgatta, akkoriban nehezen tudott feloldódni barátok társaságában is. A csúcsot amerikai útja során érte el, amikor a három hét 17 napján ivott. Hazatérve meglátogatta a szüleit, s azok egy pohár borral üdvözölték. Ahogy beleszagolt, utálkozva letette a poharat, mondván: többé nem iszik. Ennek jó pár éve. A szórakoztatóipar is rengeteg negatív dolgot hozott magával. Többször úgy érezte, kiégett, elvégre nem lehet az ember rendre vicces, eredeti, kreatív. Egy idő után hosszabb szünetre volt szüksége, hogy megszabaduljon a depressziójától, amit az állandó megfelelési kényszer okozott. Ezt is a terapeutával tudta megbeszélni, megoldani. Sajnos, a stressz okozta depresszió állandó kísérője az életének, mióta egy autoimmun betegséget is diagnosztizáltak nála: ez a hidradenitis suppurativa (vagy acne inversa), amely tulajdonképpen a verejtékmirigyek gyulladásával járó állapot. A betegség során fájdalmas, gyulladt tályogok jelennek meg a test olyan hajlataiban, ahol verejtékmirigyek is nagy számban találhatók, például a hónalj vagy a combhajlat területein. A komikus esetében a fej hátsó részén és a hátán is megjelennek a tályogok, ami fájdalmas és zavaró, mert folyton arra gondol, hogy mindenki őt figyeli. Bár ez a betegség nem gyógyítható, a tünetek a megfelelő kezeléssel enyhíthetők, s a terápiának köszönhetően lassan megtanul élni vele.

Ő maga is próbálja megtalálni a legjobb gyógyírt. Számára ezt a természet jelenti. Ott egyedül van, és önmaga lehet, ami jó érzéssel tölti el. Sőt már az is, ha átölel egy fát. Ha barátokkal van, ezt még mindig nem meri megtenni, fél, hogy kinevetik. Ezért is pattan föl a motorjára, hacsak teheti, és irány a hegyek, ott tisztul ki igazán a feje, töltődik fel teste-lelke.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?