Egészség

Megküzdött az életéért

Rádiós újságíróként sokan ismerik, de volt tanár is, majd felfedezte az ezotéria világát. Barta Éva évek óta Debrecen egyik spirituális tanácsadója.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. szeptember 28. 09:00

sz

„A spiritualitás szemléletváltást jelent: annak felismerését, hogy semmi sincs véletlenül, a sorsunkat mi irányítjuk, vagyis a jót és a rosszat is saját magunknak teremtjük meg. Aki eszerint él, azzal bármi történik, az okot mindig magában keresi, és nem a külvilágban” – mondja. Sok minden történt az életében: már a születése sem volt problémamentes.

Azt mondták anyukájának, hogy meghalt. 2011-ben, gyermeke születése előtt, azzal fogadta egy orvos, hogy három éve van hátra. Több kivizsgáláson esett át, azonnal műteni akarták, de nem egyezett bele, mert meg akarta nézni a holdállást. A műtétet – a karjáról és a derekáról daganatot távolítottak el – végül nem kerülte el, az orvosa figyelmeztette, ne vegye félvállról.

Előtte felkeresett egy kineziológust, mert tudta, hogy betegségének lelki oka van. A karrier miatt nem akart gyereket, s ezt úgy élte meg, hogy kutyákat nevelt, embereket tartott el, s emiatt a családja is ellene fordult. Édesanyjával is megszakította a kapcsolatot, aki gyermekkora óta egyedül nevelte, s nem mondta meg neki, hogy beteg. Egyszer karácsonyi műsort készített, tíz nap múlva perforált vakbéllel vitték kórházba. Nemrég pedig epeműtétje volt. Megvan a véleménye az egészségügyről, amelyről sok riportot készített, de beismeri, hogy pozitívan jött ki a kórházból.

Még betegsége előtt komolyan foglalkozott spirituális dolgokkal, ezért nem volt halálfélelme, kezdett felkészülni arra, hogy vége. Végiggondolta az életét, rájött, hogy megvalósította önmagát, nincsenek adósságai, le tud zárni mindent. Fontosnak tartja az elfogadást, vagyis ki kell tudni mondani, hogy „beteg lettem”. Ezt ugyan elfogadta, de felértékelődtek testi szükségletei. Képtelen volt egyedül kimenni az utcára, fürdeni is csak segítséggel tudott. Szerencsére nem volt idegenekre utalva, bajában nem volt egyedül. Valahogyan feltört benne az élni akarás. Ennek köszönheti, hogy még él...

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!