Egészség

Az életmódváltás a kulcs

Mi a titka Szántai Csonka Enikőnek? Az egykori fitneszmodell világkupagyőztes, a BodyWakes Életmód Akadémia alapító tagja, aki ma egészségmentorként és fitneszszakemberként dolgozik férjével, Szántai Zsolttal, így foglalja össze hitvallását: „Ahogyan a táplálkozásunkra való odafigyelés, úgy a sport is életünk részét kell hogy képezze. A kulcs az életmódváltásban van, hosszú távon csak ez hozza meg a várt és tartós eredményt. Ahhoz, hogy ezt be tudjuk építeni mindennapjainkba, óriási önfegyelem és kitartás szükséges.”
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. október 22. 11:45

Szántai

Enikő ugyan szerényen azt mondja, „kicsit tudatosabb az átlagnál”, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban odafigyel a dolgokra. Bár három gyermek édesanyja, s nincs ideje mindenre, gyerekei születése után sem változtak az egészséges életmóddal kapcsolatos elvei. Ezeket betartva és saját egyéniségének igényeit figyelembe véve étkezik, tudja, hogy egy élelmiszer lehet, hogy valakinek jó, de neki nem biztos, hogy az. Ha ezt tudja az ember, s ehhez tartja magát, természetes egyensúly alakul ki a szervezetben. Ha le is tértünk az útról, de van állandó értékrendünk, amihez mindig visszatérünk, akkor ez egész életen át tartható. Hiszi, hogy a jó példa ragadós. Ha a szülő egészségtudatos, valószínű, hogy a gyermekei is azok lesznek, kiépíthető náluk egy konkrét rendszer, ami a reggelivel kezdődik. Fontos, hogy azt otthon fogyassza el a gyerek. Enikő nem szokta kibeszélni magát arra, hogy a gyerek miatt nincs idő erre vagy arra. A gyerekeket is könnyebb egészséges életmódra, rendszeres sportra, mozgásra nevelni, ha a szülő is ezt teszi.

Az egykori világkupagyőztesnek, aki az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt, még mindig hiányzik a versenyzés. Bár nagyon fontosnak tartja az anyaszerepet, nehéz volt megélnie, hogy most így kell működnie. Edzéskor minden róla szólt, most viszont minden szerepnek teret kell adnia: a három, aránylag kis gyerek és a férj mellett magával is foglalkoznia kell, mert ha nem teszi, rosszul hat saját magára és a környezetére is. „Mindent el lehet érni, csak akarni kell, ki kell tűzni a célokat, és naponta tenni kell értük. Ez igaz az élet minden területére, s az egészség sem kivétel. Akármennyi éves is vagy, nem mindegy, hogy milyen minőségben éled az életed, és milyenben szeretnéd élni.”

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rossi a walesi meccs előtt: „Legyetek oroszlánok a sárkányok ellen!”

8 dolog, amit az új Škoda Octaviáról tudni kell

Az Összefogás 144 megoldást mutatott be

Tragikus baleset az árvai vízduzzasztón

Mindent, ami ősi, megmásíthatatlan

Halálra vertek egy nőt Pozsonyban, az életét nem tudták megmenteni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!