Autó-motor
Előbb vagy utóbb a Phantomról is fognak rappelni  - Rolls-Royce-felvétel

Rolls-Royce-ról rappelnek a legtöbben

Demecs Péter

2018. január 15. 15:18

A hiphopénekesek dalszövegeiben gyakran szerepelnek gépkocsi márkák. Elgondolkoztak már azon, melyik autóról rappelnek a leggyakrabban?

Aránylag szokatlan felmérés eredményeit hozta nyilvánosságra az elmúlt napokban a Bloomberg ügynökség. Megvizsgálta azokat a 2014 és 2017 között megjelent hiphopdalokat, amelyeket a Billboard magazin az év száz legjobb énekei közé sorolt. Mindezt azzal a céllal, hogy kiderítsék, mely márkák és termékek jelennek meg a leggyakrabban a dalszövegekben. Tán nem okoz meglepetést, hogy az esetek többségében luxus-autómárkákról van szó.

A leggyakrabban a Rolls-Royce szerepelt a dalszövegekben, összesen 11 énekben. A következő a sorban az olasz Ferrari, amelyről kilenc alkalommal rappeltek. Ezt követi a Porsche (7), a Chevrolet (6), a Lamborghini (6), a Bentley (5), a Cadillac (5) és a Mercedes-Benz (5).

A dalszövegekben leggyakrabban előforduló márka, amely nem kötődik gépkocsihoz, a Hennessy konyak. A leggyakrabban megemlített márkák közé került még a Jordan, a Rolex vagy a Xanax nyugtató.

Mivel az énekesek képezik a luxusmárkák klienseinek húsz százalékát, a Bloomberg szerint nincs is mit csodálkozni azon, hogy megjelennek a dalszövegekben. Ezt elvégre a Rolly-Royce sem rejti véka alá, s gyakran közzéteszi, melyik világsztár vásárolta meg a személyre szabott luxusmodellek egyikét.

Önnek ajánljuk