Agro

Új kombinációkat is tesztelnek

A Galleko az udvardi mezőnapok állandó résztvevője, és Martin Šotík, a cég képviselője szerint örömükre szolgál, hogy ezen a rendezvényen megvendégelhetik régi és új ügyfeleiket, hiszen velük év közben csak a földeken találkoznak, nincs idő csevegésre, csak a szakmai dolgokat beszélik meg.
Czigler Mónika

2019. július 9. 13:17

Mint azt Martin Šotík elmondta, a sátruknál átveszik a felmerülő problémákat, és igyekeznek megoldást találni rá. „Idén a legégetőbb probléma a kukoricában, a napraforgóban, a szójában és a cukorrépában merült fel. A csapadékos és hideg időjárás ugyanis rendesen próbára tette a terményeket a vegetáció elején. Ezért leginkább a Galleko rast és a  Galleko kvet a plod készítményeinkkel foglalkoztunk. Az első a gyökérrendszer erősítését, a növekedés stimulációját és a regenerációját szolgálja. A másik a gyökérrendszert működőképes formában tartja, csökkenti a stresszhatásokat a vegetáció későbbi szakaszaiban, és a termés minőségére (cukor- és olajtartalom, tápanyagok), illetve a termés nagyságára (HTZ, HTN) van hatással. Több kísérleti állomással is kapcsolatban vagyunk nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban és Lengyelországban is, ahol egész évben végzünk kísérleteket, különféle környezeti körülmények közt, különféle terményekben. Ezek a kisparcellás kísérletek gyakorlott szakemberek felügyelik, akik biztosítékai annak, hogy nem színezik ki a végeredményeket. Ennek köszönhetően meg tudjuk mutatni a gazdáknak, hogy reálisan mire képesek a készítményeink. Egyúttal lehetőség nyílik arra is, hogy új összetevőket, illetve más megoldásokat is kipróbáljunk készítményeinkkel. Az udvardi mezőnapok pedig jó lehetőség arra, hogy mi is lássunk új trendeket, technológiákat, amely a mi területünket illeti. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy naprakész megoldást nyújtsunk az ügyfeleinknek” – mondta Martin Šotík.

-er

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

D4/R7: Tiltott anyagot találtak a talajmintákban

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

Kalavská szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

Legfrissebb galériák
Olvasta már?