Agro

Sikeres volt a Raftys cég bemutatkozása az udvardi mezőnapokon

A Raftys cég már 26 éve képviseli kizárólagosan az olasz Pedrotti céget Szlovákiában. A Raftys nyolc évvel ezelőtt megszerezte a dániai Dancorn gabonaszárítók kizárólagos szlovákiai forgalmazását is. Az udvardi Mezőnapokon Szabó Zoltán mérnök, a Raftys cég alapítója és tulajdonosa, valamint Puskás Zsolt mérnök, a cég termék- és szervizmenedzsere fogadta és tájékoztatta a nagy számban érkező érdeklődőket.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. július 30. 10:48

Az érsekújvári telephelyet 22 éve, 1997-ben építette ki Szabó Zoltán. A cég tevékenysége sokrétű, elsősorban mezőgazdasági gépek forgalmazásával, gabonaszárítók és gabonatisztítók felújításával, árusításával, karbantartásával foglalkoznak.

raftys

A használt, többéves PETKUS gabonatisztítókat felújítják, modern mechanikai elemeket beszerelve megnövelik a tisztított gabona mennyiségét és minőségét, garanciát vállalva arra, hogy további tíz évig használhatók lesznek. Az aratás utáni munkálatokhoz szükséges gépek kínálata is egyre nagyobb, és terveik között szerepel a gabonasilók építése is. A kiállításon korszerű, valamint felújított és használt gépeket is bemutattak, ezzel szemléltetve, mennyit fejlődik a technológia. Szabó Zoltán elmondta, kis kapacitású 5 tonnás mobil gabonaszárítóik is vannak, de gyártanak 30 és 50 tonnás berendezéseket is és a legújabb termékük a Pedrotti cégtől a 75 tonna kapacitású gabonaszárító, a legnagyobb érdeklődés a 18 és 24 tonnás közép-kapacitásúak iránt van. „Telephelyünkön, Érsekújvárott új birsalma ültetvényünk van, az eddigi két hektárt öthektárosra növeljük. Ötödéves a birsalma gyümölcsösöm, de legalább még három év kell ahhoz, hogy teljesen termőbe forduljanak a fácskák. Mellesleg a birsalma raktározása jóval egyszerűbb az almáénál. Sokan úgy gondolják, hogy a birsalma pálinkának a legjobb, ám az utóbbi időben gyerektápokba keverik, és a gyógyszeriparban is kezdik használni” – mondta Szabó Zoltán.

raftys

A Raftys telephelyén lévő másfél hektáros víztározóból öntözik az ültetvényeket, és halakat is telepítettek bele, pontyot, csukát, harcsát, kárászt, amurt és fogast. Sporthorgászatra, fürdésre, horgászversenyek és céges találkozók szervezésére egyaránt alkalmas a tó, illetve annak kellemes környéke.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Az Szlovák Orvosi Kamara felszólította Kalavskát, hogy ne terjessze elő a kórházreformot

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Tűz ütött ki egy pozsonyi társasházban, két halott

Délután 34 fok is lehet, elsőfokú hőségriasztást adtak ki

Legfrissebb galériák
Olvasta már?