Agro

Növeljük fáink, növényeink ellenállóképességét!

Szeretünk kertészkedni, de nem szeretünk permetezni. Viszont manapság enélkül aligha lehet megtermelni bármit is. A hatékony védekezés érdekében használhatunk segédanyagokat, amelyek hozzájárulnak a gyümölcsfák és zöldségek ellenállóképességének javításában, illetve a permetszerek hatékonyságának növelésében.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. április 23. 14:18

Növényeinket manapság sokféle kártevő és kórokozó támadja, és ha ez nem lenne elég, ehhez rátesz egy lapáttal a szélsőséges időjárás, amely szintén gyengébbé, a betegségekre fogékonyabbá teszi növényeinket, fáinkat. Ezért nagyon fontos, hogy védjük és tápláljuk őket.

Manapság egyre több természetes alapanyagú készítmény található a piacon, illetve olyanok, amelyek segítik a vegyszerek hatékonyságát. A növények számára nagyon fontos, hogy jó kondícióban legyenek. Ezt segítik a levéltrágyák is. A Floravita SiO egy olyan levéltrágya, amely szilíciumot és édeskömény olajat tartalmaz, ez segíti a növények ellenállóságát a gombabetegségekkel szemben. Egy vékony filmréteget képez a növényen, amely megakadályozza a kórokozók behatolását, illetve a betegségek további fejlődését. A nitrogén, foszfor és kálium mellett a szilíciumot nagy koncentrációban és olyan formában tartalmazza, hogy az könnyen felvehető legyen a növények számára. A nehéz fémeket kisebb mértékben tartalmazza, mint ahogy azt a hazai előírások megszabják. Szőlőbe, bogyós gyümölcsökbe, zöldségbe, gyümölcsösökbe ajánlott. Hatásának köszönhetően a növény vitálisabb, jobban ellenáll a gombabetegségeknek, illetve akadályozza a spórák csírázóképességét. Szilárdítja a sejtfalakat is, így hozzájárul a szár erősítéséhez. Hatására a növény a vízzel is jobban tud gazdálkodni a hosszú szárazság idején, sőt, ellenállóbb lesz a fagyokkal szemben. Javítja a fotoszintézist, valamint a gyökerek ellátását oxigénnel. Jobb lesz a megtermékenyülés, pozitív hatással van a termés minőségére. Az ökológiai termesztésbe is ajánlott, viszont nem alkalmazható együtt sav-reagensekkel. A levélre permetezve ajánlott, de kijuttatható beöntözéssel is, mégpedig úgy, hogy 10 liter vízhez 1 kupak FLORAVITA SiO készítményt adagolunk.

floravita sio

A FLORAVITA Citro hasonló alapon működik, citrus-olajat tartalmaz, amely korlátozza a szívó-és rágó kártevők (levéltetvek, molyok, atkák, tripszek stb.) kártevését. Ugyanakkor a gombabetegségek ellen is hat, főleg a lisztharmat ellen, még az erős fertőzés esetén is. Zöldségfélékbe, almafélékbe, csonthéjasokba, apró gyümölcsökbe, szőlőbe és dísznövényekbe is ajánlott. Könnyen felvehető nitrogént tartalmaz. A növény levélfelületét jól és egyenletesen befedi, nagyon jó a tapadóképessége. Helyettesíti a szintetikus adjuvánsokat. Alkalmazása után kellemes narancs-illat marad. Alkalmas az ökológiai termesztésben is. Nem ajánlatos réztartalmú készítményekkel, illetve növényi olajokkal együtt alkalmazni.

floravita citro

A FLORAVITA család következő készítménye a FLORAVITA Coco, amely kókuszos káliszappan tartalmával lemossa a szőlő bogyóiról a lisztharmatot, és akadályozza a korompenész letelepedését az almatermésűeken. Társaihoz hasonlóan ez a készítmény is fokozza a növények ellenállóképességét a gombabetegségekkel szemben. Gyümölcsfák, szőlő és zöldségfélék kezelésére is ajánlott. Szintén ajánlott az ökológiai termesztésbe.

A Karanimba Mikro olyan levéltrágya, amely nimbusz és karanja olajat tartalmaz. Ez nagyon hatékony a szívó- és rágó kártevőkkel szemben, de tartalmaz nitrogént, ként, és mikroelemek komplex csoportját, amelyek segítik a növekedést, illetve táplálják a növényt. A Karanimba Mikro a NeemAzal készítményhez hasonló, csak még ki van egészítve mikroelemekkel. Tartalmaz vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot kelát formában lekötve, bórt etanolamin komplex formájában, molibdént, mint molebdenan. Zöldségfélékbe, káposztafélékbe, burgonyába, almafákra (vigyázat, körtére már nem alkalmas), illetve apró gyümölcsökbe ajánlott. A készítményben található természetes anyagoknál kimutatták antivirotikus, antimikrobiális, antibakteriális hatását is. Minden nyomelem gyorsan ható formában található meg benne. Hat a levéltetvek, molyok, atkák, burgonyabogár, ormányosbogár stb. ellen is. A kártevők ellen úgy hat, hogy a növény felszívja a készítményt, a kártevő megrágja a növényt, illetve a nedvek szívásával bekerül a kártevő szervezetébe a méreg, és néhány napon belül elpusztul. Ez a készítmény is alkalmazható az ökológiai gazdálkodásban.

Készítményeinket a gazdaboltokban, drogériákban és a mi e-shopunkban keresse! www.postreky.sk 

Flóraservis

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?