Agro

Múltidéző a BIOLIFE céggel Nyékvárkonyban

Augusztus 4-én érdekes módon idézték fel a földművesek legjelentősebb eseményét, a mindennapi kenyerünk gabonájának betakarítását, learatását Nyékvárkonyban. A korhű bemutatóért és a munkafolyamatok hiteles bemutatásáért a hazai nyékvárkonyi rendezők elismerést érdemelnek.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. szeptember 4. 16:36

Régiónk számos pontjából gyűltek össze  látogatók, hogy tisztelegjenek a termőföld megművelőinek, és hogy a történelemhez hűen mutassák be az aratással kapcsolatos munkafolyamatokat. Egyben méltányolják a földművesek önzetlen erőfeszítését és szorgalmát, aminek köszönve az illatos kenyér az asztalunkra kerül. A kaszafenés ritmusától, az aratók víg nótáitól visszhangzott a táj ezen a napon.

Ezen, az immáron 8. alkalommal megrendezett rendezvényen a BIOLIFE is képviseltette magát egy nívós gépbemutatóval. A rendezvényen részt vevő mezőgazdászokkal Lichtblau Adrian folytatott érdemleges szakmai beszélgetéseket. Ő a BIOLIFE képviselője, aki az említett régió mezőgazdasági üzemeivel és gazdáival rendszeres kapcsolatban áll. A BIOLIFE több mint 25 éve segíti a gazdákat munkájuk elvégzésében a legmodernebb mezőgazdasági technika forgalmazójaként Szlovákiában, és erős technikai hátteret biztosít a gépek karbantartásában.

biolife

Ezenkívül a spontán szórakozásnak is teret hagytak a szervezők. A BIOLIFE szponzorként is jelentős mértékben támogatta a mezőgazdászok eme impozáns seregszemléjét, mégpedig a gyermekek nagy örömére értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A múlt megidézése, a termőföld szeretete és a természet értékeihez való ragaszkodásnak szép harmóniája volt a  csallóközi aratási ünnepség megszervezése.

R. ZS.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?