John Deere 6155 M – egyszerű és hatékony

john deere

Bár a 2016-os év nem volt a legkedvezőbb a traktorok eladását nézve, ekkor talált gazdára Udvardon a galántai székhelyű Biolife kínálatában a John Deere 6155 M típusú traktora.

A 2016-os év az új traktorok bejegyzését illetően nem tartozik a legkedvezőbbek közé, ekkor ugyanis 779 új traktort jegyeztek be, ami 9%-os visszaesést jelentett az előző évhez viszonyítva. Viszont pozitívum, hogy épp a John Deere márka volt anno a második legkelendőbb traktor, amely olyan márkákat utasított maga mögé, mint a Case, a New Holland, vagy a Deutz-Fahr.

„A Biolife társaságot azért választottam, mert személyes, jó kapcsolatom van a vállalatnál. Azelőtt egy R kategóriás traktorom volt, amelyről azt kell tudni, hogy tulajdonképpen minden elektromosan, gombnyomásra működött. Azonban azt tapasztaltam, hogy a túlzott elektronika sok gondot jelent, ezért ki akartam próbálni egy M-es változatot is, amelyben ugyan szintén van elektronika, de több a „manuális” rész, így egyszerűbb a kezelése” – mondja Korponay Zoltán géptulajdonos.

A mezőgazdasági vállalkozó hét kataszterben mintegy 400 hektár területet művel meg. Ezen a területen szinte mindennel találkozik, a laza, homokos talajtól kezdve a kötött, agyagos talajokig mindenből kijut. A talaj minősége, összetétele pedig nemcsak a talajmegmunkáló eszközök szempontjából fontos, magára a traktorra is helyez némi követelményeket. Nem csoda, hogy a gazda teljesen lecserélte anno a gépparkját, hiszen ez a modern és hatékony gazdálkodás egyik előfeltétele. Az új LEMKEN talajmegmunkáló gépekhez, amelyet szintén a Biolife-tól szerzett be négy éve, dukált az új traktor is. A modern gépekkel elmondása szerint rengeteg időt spórol meg.

A traktor előnyeiről már a Biolife képviselője, Pavol Gaži beszélt, aki Nyitra, Léva, Aranyosmarót, Nagymihály és Tőketerebes környékén is működik, de jelenleg az Érsekújvár környéki gazdák is fordulhatnak hozzá. „Korponay úr elégedett tulajdonosa a 150 lóerős John Deere 6150M traktornak. Különféle felszerelésben lehet megrendelni, attól függően, mire akarjuk használni. Maximálisan univerzális traktor, amellyel 3-5 soros ekét tudunk húzni a talajadottságoktól függően, vagy „befoghatjuk” a 2,5-5 méteres forgóborona elé is, szintén a talajadottságoktól függően. Ezen felül kiválóan alkalmazható a műtrágyaszórásnál, növényvédelemnél, rákötve a vontatott permetezőt, vagy a vetésnél. Mivel nem nehéz traktorról van szó, nem tömöríti feleslegesen a talajt még kora tavasszal sem, nincsenek felesleges keréknyomok, és maximálisan kíméli az őszi vetéseket. A John Deere 6150M nagyon jól teljesít a közúti közlekedésben, vagyis egy ciszterna, illetve nagy térfogatú pótkocsi rácsatlakoztatva erre a traktorra gyakori látvány az utakon. Pozitív referenciákat más ügyfelektől is kapunk erre a modellre, hiszen ez a traktor a kisebb és nagyobb gazdaságok igényeit is kielégíti. Ez multifunkciós felhasználásának, valamint kiváló ár-minőség arányának köszönhető” – részletezi Pavol Gaži.

„A John Deere egyébként arra törekszik, hogy minden gépe a legszigorúbb normáknak is megfeleljen, ebben a 6M sortípus élen jár. A gépgyártó vállalat minden fő komponenst tesztel és eleve úgy javasol, hogy azok tökéletesen együttműködjenek. Ez is hozzájárul a teljesítményhez, a munka minőségének növeléséhez és a megbízhatósághoz. A 6M sortípus, legyen szó homokos, vagy kötött talajokról, a legnehezebb munkát is könnyedén végzi, és ez hozzájárul ahhoz, hogy a gazdák körében is nagy népszerűségnek örvend. Az innovációknak köszönhetően a 6M sortípus még többre képes, még sokoldalúbb, miközben nagyon egyszerű a kezelése és a karbantartása” – tette hozzá Czirák Péter, a Biolife Kft. kereskedelmi igazgatója.

Az egyszerűséget és a kényelemet a gép kezelője is dicséri. A nagyobb teljesítmény, valamint a kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett végzett munka pedig a gép tulajdonosa számára fontos, de nem mellékes szempont az alacsonyabb emissziókibocsátás sem, hiszen manapság a környezetvédelem nagy hangsúlyt kap, és a mezőgazdaságban dolgozókra ezen a téren még nagyobb teher hárul.

A jó gép viszont csak egy lépés a sikeres termesztéshez, kell a jó szerviz is, hiszen a gépek is öregszenek, karbantartásra, a kopó alkatrészek cseréjére is szükség van. Korponay Zoltán elmondása szerint a szervizt illetően is jó partnerre lelt a galántai gépforgalmazó esetében. „A gyorsaságnak ugyan mindig megvan az ára, viszont csúcsidőben igenis szükség van a gyors és szakszerű hibaelhárításra. Ebben pedig jó partnernek bizonyult a Biolife” – mondta a John Deere traktor tulajdonosa.

A John Deere 2019 végén a nyilvánosság elé tárta a megújult 6M modellek sorát, amely idén lesz elérhető a gazdák számára. „Változott ezeknél a design, a motor teljesítménye elektronikus módon módosítható, új CommandQuad váltóval gazdagodott, a kabin felszerelése és kivitelezése 3 új verzióban mutatkozott be. A hidraulikus körök elektronikusan kezelhetők, a fülke új felfüggesztést kapott, valamint új LED munkalápánkkal gazdagodott a gép. A változásoknak köszönhetően ez a traktor megtartja minden tulajdonságát, ami az univerzális segítőtárs követelményére vonatkozik, és a jövőben is számolhatnak vele a gazdák, mint kulcsfontosságú családtagra a gépparkban” – tette hozzá a Biolife területi képviselője.

(czm)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?