Agro

Javítsuk a talaj minőségét!

A kertészkedők az év első nagyobb sikerélményeit most élhetik meg, hiszen a veteményesben eljött a betakarítások ideje is.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. július 2. 12:13

Amikor leszedtük a hüvelyeket a borsóról, a szárakat ne húzzuk ki gyökerestől a földből, mivel ezeken képződtek a gümők, melyek a talaj tápanyagtartalmát javítják – nitrogénmegkötő baktériumok élnek bennük szimbiózisban a növénnyel. A borsó szalmáját komposztra tehetjük, esetleg állatokkal is feletethetjük fonnyasztás után. A kifejtett hüvelyeket talajtakarónak is használhatjuk.

Kertünket állandóan gondozzuk, a munkának soha nincs vége. Ilyenkor minden burjánzik, ráadásul a gyomok is azokat a feltételeket szeretik, mint a kultúrnövények. A gyomlálás, öntözés, mulcsozás állandó feladatunk a kertben.

Az üresedő ágyások helyére másodvetésű növények kerülhetnek. Vethetünk céklát, karalábét, bimbóskelt, karós és bokorbabot, rövid tenyészidejű csemegekukoricát, spenótot, őszi retket.

Fucsek Margit kertészmérnök

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?