Agro

Hozamban tovább „építkezik” a Limagrain

A Limagrain az udvardi mezőnapokra csakis a legjobb repcehibridjeit hozta el a számtalan nemesítésből. A cég azzal büszkélkedhet, hogy övék a legkeresettebb hibrid szlovákiai viszonylatban, de nem állnak meg, az idei újdonsággal tovább „építkeznek”.
Czigler Mónika

2019. július 16. 14:00

Ezidáig az Arsenal volt a legeladottabb hibrid a Limagrain repcéi közül, most viszont nagy az esély arra, hogy az LG Architect veszi át a helyét. „Az LG Architectnek minden esélye megvan arra, hogy még az Arsenalt is lekörözze az eladásban. Ez a hibrid ugyanis ugyanúgy rekordtermésre képes, viszont rendelkezik még a TuYV-vírus elleni rezisztenciával, magasabb fagyálló képességgel, nagyon jó szárazságtűrő képességgel, illetve a becők erősségét garantáló génnel, amely megakadályozza a szemek idő előtti kipergését” – magyarázta készségesen Mayer Szilvia, a Limagrain területi képviselője. „Az LG Architect középkorai érésű, még fejlettebb genetikával rendelkező hibrid, mely tökéletesen ellenáll a betegségeknek. Ősszel nagyon jól startol, az intenzitásra nagyon jól reagál és betakarítása előtt nagyon sokszor elkerülhető a ragasztóanyag és a deszikkálószer használata” – tette hozzá.

Az LG Architect mellett Mayer Szilvia kiemelte még az LG Alicante hibridet, amely szárazabb körülmények között is nagyon jól teljesít, kiváló a betegségekkel szembeni ellenálló képessége, és mint elmondta, ez is az újabb genotípusú repcék csoportjába tartozik. „Hozambiztos, alacsonyabb növésű, kiváló fagyálló képességgel rendelkezik, és koraiságának köszönhetően kikerülhetjük a nagy forróságokat” – mondta Mayer Szilvia.

(cz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?