Agro

Hozamban tovább „építkezik” a Limagrain

A Limagrain az udvardi mezőnapokra csakis a legjobb repcehibridjeit hozta el a számtalan nemesítésből. A cég azzal büszkélkedhet, hogy övék a legkeresettebb hibrid szlovákiai viszonylatban, de nem állnak meg, az idei újdonsággal tovább „építkeznek”.
Czigler Mónika

2019. július 16. 14:00

Ezidáig az Arsenal volt a legeladottabb hibrid a Limagrain repcéi közül, most viszont nagy az esély arra, hogy az LG Architect veszi át a helyét. „Az LG Architectnek minden esélye megvan arra, hogy még az Arsenalt is lekörözze az eladásban. Ez a hibrid ugyanis ugyanúgy rekordtermésre képes, viszont rendelkezik még a TuYV-vírus elleni rezisztenciával, magasabb fagyálló képességgel, nagyon jó szárazságtűrő képességgel, illetve a becők erősségét garantáló génnel, amely megakadályozza a szemek idő előtti kipergését” – magyarázta készségesen Mayer Szilvia, a Limagrain területi képviselője. „Az LG Architect középkorai érésű, még fejlettebb genetikával rendelkező hibrid, mely tökéletesen ellenáll a betegségeknek. Ősszel nagyon jól startol, az intenzitásra nagyon jól reagál és betakarítása előtt nagyon sokszor elkerülhető a ragasztóanyag és a deszikkálószer használata” – tette hozzá.

Az LG Architect mellett Mayer Szilvia kiemelte még az LG Alicante hibridet, amely szárazabb körülmények között is nagyon jól teljesít, kiváló a betegségekkel szembeni ellenálló képessége, és mint elmondta, ez is az újabb genotípusú repcék csoportjába tartozik. „Hozambiztos, alacsonyabb növésű, kiváló fagyálló képességgel rendelkezik, és koraiságának köszönhetően kikerülhetjük a nagy forróságokat” – mondta Mayer Szilvia.

(cz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?