Agro

Hosszabb gyökér, nagyobb biztonság

A klímaváltozás hatása egyre érzékelhetőbb, és egyre nagyobb kihívások elé állítja a mezőgazdászokat. Az időjárás extrém ingadozása, a magas hőmérséklet, valamint a csapadékeloszlás egyenlőtlensége a nemesítőket is olyan irányba tereli, hogy megtalálják azokat a kukoricahibrideket, amelyek szembe tudnak szállni a mostoha körülményekkel. A cél az, hogy minél gazdaságosabb legyen a mezőgazdasági termelés.
Czigler Mónika

2019. március 17. 08:27

Ezen változásokra reagált az Euralis, amikor ROOTS POWER© néven a kukoricahibridek olyan csoportját vezette a piacra, amelyek sajátos gyökérrendszerrel rendelkeznek. Bár a technológia koncepcióját még 2012-ben mutatta be az Euralis, ezeket a hibrideket minden évben megfigyelik Európa-szerte, különféle éghajlati körülmények közt és talajviszonyok mellett tesztelik. A ROOTS POWER© technológia lényege, hogy megtalálja azon kukoricafajtákat, amelyek ellenállóbbak a szárazsággal és a magas hőmérséklettel szemben, amely a vegetáció folyamán sújtja a növényzetet.

A nemesítésnek köszönhetően ezek a gyökerek hosszabbak és szerteágazóbbak, elérik a fő vízforrást, a növényzet pedig hatékonyabban felveszi a tápanyagot, mivel jobban behatol a talajba. Ez azért fontos, mert a növénynek épp akkor van a legnagyobb szüksége a vízre, amikor a talajban lévő vízkészlet már elérte a legalacsonyabb szintet.

A nagyobb és erősebb gyökérzet áttöri a tömörített talajt, amely hozzájárul a talaj műveléséhez. A 45 fokos dőlésszögben elhelyezkedő gyökerek pedig stabilabbá teszik a növényt. A ROOTS POWER hibridek mindezeknek köszönhetően magasabb és stabilabb termést biztosítanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Juncker harcot hirdet az álhírek ellen, Orbánnak is üzent

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?