Agro

Az FMC felkészült a növényvédő szerekre vonatkozó szigorításokra

Nagyon fontos év volt a 2019-es az FMC Slovakia számára. Több növényvédő szerrel bővült cég portfóliója. De vajon mi várható az idei évben? – erről kérdeztük Závodsky Lászlót, a cég területi képviselőjét.
Czigler Mónika

2020. január 30. 12:00

FMC

Milyen változásokra került sor tavaly az FMC portfóliójában?

Tavaly a volt DuPont növényvédő szerek sikeresen beilleszkedtek a porfóliónkba. Gondolok itt az Express 20 SX-re a napraforgó, Refine 50 SX-re a szója, illetve a Biplay SX-Starane Forte kombinációra a gabonafélék gyomirtásában. Stabil rovarölőknek számítanak nálunk a Coragen 20 SC és Steward készítmények a kukoricában és gyümölcstermesztésben. Növekedő tendenciát mutatnak az eladásban az olajrepcében már befutott, mikroenkapszula technológiás preemergens gyomirtó szereink (Circuit Sync Tec, ill. Altiplano Dam Tec). A Gajus, olajrepcében engedélyezett posztemergens gyomirtó, illetve a Tripali kombinált hatóanyagú gabona posztemergens gyomirtónk is mint újdonságok nagyon pozitív visszhanggal rajtoltak.

Mi várható az idei évben?

Az EU-n belüli gombaölő hatóanyagok kivonása miatt el kellet búcsúznunk a gabonafélékben használt 3 készítménytől. Ezek pótlására a Rombus Power-t, prothioconazole és spiroxamine hatóanyagokat tartalmazó széles hatás-spektrummal rendelkező, levél- és kalászbetegségekre biztosan ható, árban kedvező gombaölő szert hozunk az idei piacra.

Sajnálatos módon kivonták a rovarölők használatából a chlorpyrifos hatóanyagot is. Így nem lesz többé Kentaur 5 G talajfertőtlenítő szerünk, ami komoly gondokat okozhat majd a drótférgek és más talajlakó kártevők elleni védelemben, főleg a kukoricában és napraforgóban. De van pozitív hírünk is a rovarölők használatában. Kitűnő eredményeket ért el tavaly a cyazypyr-t, új hatóanyagot tartalmazó Benevia készítményünk burgonyában, gyökérzöldségekben, hagymafélékben és káposztafélékben egyaránt. Idáig ritkán látott biztos hatással rendelkezett több mint 40 fontos rovar és kártevő ellen. A kártevő rovarok táplálkozásának gyors leállítását okozza, a kártevők izomműködésének gyengítésével a célkultúra azonnali védelemben részesül. A kártevő rovarok összes fejlődési stádiumját egy csapásra hosszú távon távol tudjuk vele tartani.

(-er)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Dunaszerdahely

Oxfordi diplomával a pékségben

Érsek Árpád és Bárdos Gyula a stúdióbeszélgetés előtt még kedélyesen üdvözölték egymást, a vita során viszont már kevésbé találták a közös nevezőt.

Érsek–Bárdos-vita: kevés a közös pont

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

Diamond Princess

Koronavírus – Két szlovén állampolgár is megfertőződött a Diamond Princess üdülőhajón

Dán fiatalok randalíroznak Prágában

Több mint 120 ezer szlovák állampolgár él Csehországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.