Agro

Az ENERGEN ajánlása a növények aktuális állapotához

Mindenkit szeretettel köszöntünk 2022 tavaszának elején. A helyzet gazdaságilag nem lesz túl könnyű a következő hetekben és hónapokban. Ezért az állományra költött minden egyes euró esetében a korábbi évekhez képest jóval nagyobb mértékben vegyük figyelembe az adott állomány aktuális állapotát, elhelyezkedését, nedvességviszonyait stb.
author
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2022. március 4. 16:25

energen

Nagyon fontos lesz az állományok részletes leltározása és további fejlődésük ismételt ellenőrzése. Fontos tényező lesz az egyéni beavatkozások helyes időzítése, mert a növények esetében ez nagyon lényeges.

Az is jó, ha tudatosítjuk, miért is kapunk pénzt a finisben. Például a búza esetében biztosan nem a szalmáért, hanem a szemtermésért. És ezt a termésgazdálkodásnak és a búzával kapcsolatos beavatkozásoknak is alá kell vetnünk, például a generatív szervek növekedésének és fejlődésének megcélzásával.

És ezek mind olyan pillanatok, amelyekről Petr Krállal az első YouTube-előadásunkban beszélünk. Ebben az előadásban megtekinthetik a növények állapotáról alkotott véleményünket, azok fejlődését és javaslatainkat.

YOUTUBE – ENERGEN CZ CSATORNA

A videók forgatása és sugárzása egy eszköz számunkra, amellyel támogathatjuk az ENERGEN termékek értékesítését. Ezeken a videókon keresztül nemcsak saját tapasztalatainkat oszthatjuk meg önökkel, hanem azon agronómusok tapasztalatait is, akik rossz időjárási viszonyok mellett is képesek magas termést elérni.

Az egyik momentum, amiért fontos számunkra a videók használata, az a tény, hogy a növényzet fejlődésében vannak olyan pillanatok, amelyek nem tartanak túl sokáig, mi pedig minden területet nem tudunk fizikailag lefedni. Ezért igyekszünk önökkel lenni, legalább közvetve, a YouTube-on, az ENERGEN CZ csatornán található videókon keresztül. Számunkra nagyon fontos az is, hogy termékeink propagációja mellett olyan módszertanokat és eljárásokat is be tudunk mutatni, amelyek beváltak.

ENERGEN FULHUM PLUS

Az ENERGEN FULHUM PLUS egy olyan termék, amely jelentősen befolyásolhatja a termesztett növények gazdaságosságát. Történetében még soha nem volt ilyen jelentős a használatának gazdaságossága. A vegetáció kezdetén az erős, nagy gyökerek és a masszív hajszálgyökerek kialakítása minden tavaszi és téli állományban döntően befolyásolják a szállított tápanyag sebességét. A nagy gyökerek magas hozamot adnak és stabilizálják az állományokat a nem kedvező tavaszi időjárási feltételek mellett.

A gyökerekkel való munka és a gyökéren kívüli táplálás alacsonyabb szintű nitrogén-utánpótlás esetén támogatják a generatív szervek minőségi fejlődését. (Megakadályozzák a kalászban a szemcsökkenést, és erősítik a repce és mák minőségi fejlődését).

A nagyobb hatás érdekében az ENERGEN FULHUM PLUS 0,25 liter/ha osztott, ismételt adagolását javasoljuk P, B, Mn, Cu és Zn kombinációjával. És ne feledkezzünk meg a folyékony karbamidról sem!

AKTUÁLIS AJÁNLÁSOK A REPCÉBE A NÖVEKEDÉS KEZDETÉN

40 tő/m2 feletti állományokhoz egyszer a növekedés kezdetén 0,5 l/ha ENERGEN FULHUM PLUS, vagy osztott adagokban 7-14 nap után 2x 0,25 l/ha ENERGEN FULHUM PLUS.

Az ENERGEN AKTIVÁTOR PLUSZ-t 40 tő/m2 alatti, illetve gyér állományokhoz ajánljuk, mely a repce elágazását is támogatja.

AJÁNLÁSOK BÚZÁHOZ ÉS EGYÉB ŐSZI GABONAFÉLÉKHEZ

Az ENERGEN FULHUM PLUS-t 0,5 l/ha dózisban ajánljuk gyengébb és fejlődésben késleltetett állományokhoz. Az őszi kalászos állományok kezelése nehéz és nedves talajokon is nagyon ajánlott lesz a szárazság miatt nem működő gyökérszerkezet miatt. Az ENERGEN FULHUM PLUS 2x0,25 l/ha osztott adagja 7-10 nap után szintén nagyon hatékony.

(Az írás szponzorált promóciót tartalmaz.)

Jarda Mach

ENERGEN SK s.r.o.

 

Ing. Róbert Vitáriuš

0908 705 573

energensk@gmail.com

www.energen.info

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
gáz

Sulík gázárcsökkentése veszélybe sodorhatja az energiabiztonságunkat

87 euróval több marad a nyugdíjasok zsebében

Új átverés szedi áldozatait: az idősek szó szerint kidobják megtakarított pénzüket az ablakon

Gúta

Nem öntöttek ki a folyók, nincs gond a szúnyoghelyzettel Gútán

heger k

Heger üdvözölte Svédország és Finnország NATO-csatlakozását

putyin k

A britek rájöttek, milyen szindrómában szenved Putyin

új szó

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.