Agro

A Starcover nem csak egyszerű csávázás

A Limagrain vetőmag-forgalmazó vállalat tavaly vezette be a hazai piacra a Starcover-technológiát, amely a vetőmag stimulációján alapszik.
Czigler Mónika

2019. február 13. 16:15

A vetőmagot kombinált biostimulációs anyaggal kezelik, amely segít maximális mértékben kihasználni a vetőmag genetikai adottságait, még magasabb termést elérni, és még biztonságosabb termelést folytatni a folyamatosan változó körülmények közt. A stimulációs anyag természetes polimert tartalmaz, amelyet a Cyamopsis psoraloides növényből nyernek. Ez a lóbabfélék családját alkotja, eredetileg indiai növény, amely képes a szubszaharai Afrika és Dél-Ázsia nagy szárazságban is vegetálni.

A másik összetevő a Rise P gyökérbaktérium, amely serkenti a hajszálgyökerek képződését. A baktérium a vetőmaggal egy időben kezd csírázni és a növekvő gyökértömeggel együtt szaporodik. Kibocsátott anyagai jelentősen segítik a tápanyag, főként a foszfor, a kálium, a kalcium és a molibdén felvételét.

starcover

A Starcover-technológiával kezelhető több termény is, így például a kukorica-, napraforgó-, repce- és szójavetőmag is. Nemcsak egyszerű csávázásról van szó, hanem a minőségi genetikai alap, az életképes vetőmag és a biostimuláció összekapcsolásáról. Jelentősége azért is nagy, mert egyre nagyobb a nyomás a kémiai vegyszerek alkalmazásának visszaszorítására a környezet védelmében.

A Stracover teljes mértékben összeegyeztethető minden jelenlegi gomba- és rovarölő szerrel, amelyet a vetőmag csávázásánál alkalmaznak. Nem kötődik a napsugárzáshoz, a vetéssel együtt kerül a földbe. Teljes mértékben biológiai készítményről van szó, a formulációban semmilyen mesterséges anyag nincs.

A Solvay társaság által kifejlesztett applikációs rendszernek köszönhetően biztosított a szemek tökéletes fedése anélkül, hogy a vetőmag károsodna. Nem kell külön alkalmazni, tehát alkalmazása nem jelent pluszmunkát.

Czigler Mónika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

VIDEÓ: A buszsávban száguldozott, hatalmas baleset lett a vége

Legfrissebb galériák
Olvasta már?