Agro

A fák védelmében

A Fytofarm vállalatot 1994-ben jegyezték be a tudományos kutatással foglalkozó kisebb vállalatok közé. Olyan készítmények kifejlesztésével és készítésével foglalkozik, amelyek természetes módon védik a növényzetet.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2020. április 3. 10:48

metszés

A feromonos készítmények egész sorával rendelkezik, de a vállalat foglalkozik ezen kívül még a növényzet táplálását szolgáló mikrobiális készítmények, valamint a komposzt gyorsabb szétesését szolgáló készítmények gyártásával is. A feromonos csapdák esetében ügyelnek arra, hogy azok ne legyenek 3 hónapnál régibbek. A feromonos csapdáknak az erdészetekben is nagy hasznát veszik. Nem csak a fakéreg alatt károsító rovarok ellen hat, de vannak olyan készítményei is, amelyek a vadakat tartják távol.

A kertészetekben is nagy hasznát veszik a fa balzsamnak és viasznak, valamint a mászó kártevők elleni ragasztóknak.

A CHEMSTOP – ECOFIX nem száradó ragasztó. Fóliára, vagy a fák törzsére is felvihető, a mászó rovarokat, hernyókat, lárvákat akadályozzák abban, hogy a fák lombozatához jussanak (akácpajzstetű, kis téli araszoló, stb.). Az erdészetben a gyapjas lepke, valamint a fenyőtükrösmoly ellen alkalmazható. Az akácpajzstetű ellen legjobb kora tavasszal, a téli araszoló ellen október elején, a hangyák ellen röviddel a termény érése előtt felvinni. A megújult CHEMSTOP – ECOFIX-et a kertészek a ritkább összetétel miatt is kedvelni fogják. Az egyszerűbb felvitelért már permet formájában is kapható a Chemstop Ecofix Spray.

A DENDROSAN természetes balzsam és viasz. Gyakran a fák kérgének a legkisebb repedései is lehetőséget nyújtanak a kártevők megtelepedésének. Ezt előzhetjük meg a balzsam és a viasz segítségével. A piacon gyakran találkozhatunk hasonló készítményekkel, ám ezek semmiképp nem helyettesíthetik az igazi oltóviaszt és balzsamot. Jól befedik ugyan a sérüléseket, de nem teszik lehetővé a rákapcsolódást az élő kötőszövetekre. A balzsam elsősorban a fa és a kéreg közötti élő kötőszövet, a kambium védelmét szolgálja, amely nem mindegy, hogy milyen anyaggal kerül érintkezésbe. Mindkét termék a sérült felületet védi a fertőzéstől. A sérülés szélei nem száradnak ki, és könnyebben regenerálódnak a kötőszövetek.

A DENDROSAN viasz kicsit sűrűbb és világosabb, viaszos mézes illatú. Az oltásnál alkalmazzák. Vastagabb rétegben kell felvinni, amely az összeköttetést bevonja, de mégis lélegezni hagyja.

A DENDROSAN balzsam erős illata bizonyos mértékben a nemes vadakat is távol tartja. Ecsettel könnyebben felvihető. Igazodik a növény színéhez, ezért esztétikusabb. Többszöri felnyitás után sem szárad be a két termék, egy vékony film képződik a készítmény tetején, amely felkeverve feloldódik. A DENDROSAN balzsam a felvitel után ugyan megszárad, de rugalmas marad.

Fytofarm, spol. s r.o. Dúbravská cesta 21 845 08 Bratislava 45 Tel.: +421 2 54793935, fytofarm@fytofarm.sk, www.fytofarm.sk

Fytofarm Chem, s.r.o. Ligetská 31 972 51 Handlová Tel.: +421 46 5422490, office@fytofarmchem.sk

Fytofarm

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.