„A zajban nem halljuk meg az igazán lényegest, a szív szavát”

Karaffa Attila gyerekek gyűrűjében gyújtotta meg a második adventi gyertyát (A szerző felvétele)
Dunaszerdahely |

Meghitt hangulatban gyújtották meg a város közös adventi koszorújának második gyertyáját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren, a remény jegyében.

Délután 5 órakor gyűjtek össze a koszorú körül. Először a Közös Igazgatású Szakközépiskola diákjai adták elő akusztikus gitárral kísért ünnepi énekünket, majd bemutatták a jelenlévőket és az ünnep jegyében megemlékeztek az adventi időszak fontosságáról és magáról a reményről is. A megemlékezésen tiszteletét tette Takács Tímea, Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatója, Gútai László városi képviselő, a nagymegyeri Corvin Mátyás Művelődési Központ igazgatója. Jelen volt még Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere, aki rövid beszéddel köszöntötte a jelenlévőket.

A Közös Igazgatású Szakközépiskola diákjai ünnepi énekével indult a gyertyagyújtási ceremónia (A szerző felvétele)

Felhívta a figyelmet arra, hogy az adventi időszakot a békés elmélyülés és elcsendesedés helyett sajnos egyre inkább a rohanás, a kapkodás és az állandó idegeskedés jellemzi.

„Biztos vagyok benne, hogy ezt lehet másképp is, de ezt elsősorban magunknak kell eldönteni és megtenni az első lépést. Advent a csend. A csendesség ideje, régen a böjt ideje is volt, a megtisztulásé, a fény befogadására való felkészülésé” – kezdte Karaffa. „Figyeljünk oda az egyedülállókra, a magányos családtagjainkra, embertársainkra, mert lehet másképp is az adventi időszakban és ellen lehet állni a hangoskodásnak. A zajban nem halljuk meg az igazán lényegest, a szív szavát”

– emlékeztetett az alpolgármester.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a rohanás helyett inkább elcsendesedve készüljünk az karácsonyra (A szerző felvétele)

A remény vasárnapján azt kívánta az egybegyűlteknek, hogy mindannyian az adventi készülődés jegyében várják a a legszentebb ünnepet. A gyertyagyújtás előtti ünnepi percekben elhangzott még, hogy a világító gyertyák számának gyarapodása, a növekvő fényt is szimbolizálja, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. A felszólalást követően Karaffa Attila odasétált a második gyertya mellé, közelebb invitálta a jelenlévő gyerekeket, majd meggyújtotta azt. Az üvegfalú lámpás alatt égő ünnepi gyertyával később többen is fotózkodtak.

Több család gyermekekkel együtt érkezett a gyertyagyújtásra (A szerző felvétele)

A téren közben folyamatosan tart a karácsonyi vásár, ahol az ünnepi, kézműves portékák és finom ételek, italok mellett a Jótékonysági kuckóban egész idő alatt adakozhatnak az érkezők. A tegnapi napon 5-tól 6 óráig a Szívből jövő segítség szervezet mutatkozott be, akik informálták az adventi vásárra érkezőket szerteágazó jótékonysági tevékenységükről. Profiljuk változatos, az évben a több alkalommal is, helyi önkéntesek segítségével megszervezett adománygyűjtéseken túl bántalmazott kutyák befogadásával is foglalkoznak és talán, ami a legnagyobb lelki erőpróba számukra, a családon belüli erőszak elszenvedőinek támogatása. Fennállásuk 10 éve alatt mindemellett nagyon sok szegény családnak segítettek, akiknek különféle felajánlásokat, tartós élelmiszereket, meleg ruhákat osztottak szét.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?