A régi megyeriek körzetében volt a legerősebb a részvételi százalék még kora este

A művészeti alapiskola nagytermét alakították szavazóhelyiséggé (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

Nyolc körzetben szavazhattak a mai nap a lakosok Nagymegyeren. Fennakadás nélkül zajlik a választás mindegyik helyiségben.

6 helyiségben és összesen 8 körzetben szavazhatnak a nagymegyeri lakosok. Egészen este 10 óráig élhetnek még e jogukkal. Gondosan felkészített választási bizottság még mindig járja a körzet lakosait a Janiga József Művészeti Alapiskolában, J.A. Komenský Alapiskolában, a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatalban, a Bartók Béla Alapiskolában, Városi Művelődési Központban, valamint az Izsapi Közösségi Központban.

Nagymegyer 1. számú szavazóhelyiségében, a Janiga József Művészeti Alapiskolában a nap folyamán akadálymentesen zajlott a szavazás. A szavazóbiztosok elárulták, hogy délután öt órakor 37 százalékon állt a részvételi arány. Egy nyugdíjas lakos kérdésünkre elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a szavazáson való részvételt. „Fontos eljönni szavazni, mert változás kell. Muszáj, hogy változzanak a dolgok. Az ismerőseim és a családtagok is eljönnek. Bízunk benne, hogy lesz változás. Nagymegyeri lakos vagyok, de még mindig dolgozom. Szerény nyugdíj mellett dolgoznom kell, ha valamit szeretnék elérni” – mondta a hölgy, aki még hozzátette, hogy még mindig nem késő elmenni szavazni. Janiga József Művészeti Alapiskolában egész nap akadálymentesen zajlik a szavazás, folyamatosan érkeznek az urnához a körzethez tartó lakosok.

A legtöbben párban, vagy kisebb csoportokban érkeztek a szavazásra (A szerző felvétele)

Nagymegyer 7. számú szavazóhelyiségében, a kultúrházban este 6 után már 45 százalék felett járt a részvétel. A biztosok elárulták, hogy inkább az idősebb korosztály képviselteti magát, a fiatalabbak kevésbé, ennek ellenére szép számmal jönnek szavazni. 50-55 százalékos részvételi arányra számítanak a nap végére.

 

A kultúrházban inkább az idősebb korosztály képviseltette magát (A szerző felvétele)

A városban 12 óra körül 18 százalékos volt a lakosok részvétele, délután 5 órakor pedig 37 százalék. Az 5. számú körzet jelenléti aránya volt a leggyengébb a kora esti órákra. Ezzel szemben a 2. körzet, régi Nagymegyer, a Kurtaszer lakosai teljesítettek a legjobban, délben 21, délután 4 óra körül pedig már 41 százaléknál jártak.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?