A kurzuskönyv a nyelvtanulás alapja

kurzuskönyv

Amikor úgy határozol, hogy elkezdesz egy nyelvet elsajátítani, a bőség zavara fogad. Hirtelen azt sem tudod, hogy mihez kezdj. Iratkozz be egy nyelviskolába, vagy keress magadnak egy magántanárt? Online vagy személyes órákat válassz? Esetleg egy nyelvtanító alkalmazással tedd meg az első lépéseket, hogy aztán amikor megvannak az alapok, akkor fordulj csak szakemberhez, vagyis a nyelvtanárhoz?

 

Hát igen, nem egyszerű a döntés, és ráadásul ha az alapok nem lesznek stabilak, akkor az egész felépítmény rozoga lesz. Mai cikkünkkel abban próbálunk a segítségedre lenni, hogyan építkezz stabilan - már, ami a nyelvtudásodat illeti.

Az alapnál fontosabb nincs

Az Oxford Corner Könyvesbolt angol kurzuskönyveit egytől egyig neves kiadók jegyzik, akik nagy szakértelemmel bíró nyelvtanárokat és tankönyvírókat bíztak meg azzal, hogy állítsák össze a nyelvkönyveiket. 

Ezek fontos módszertani szempontokat figyelembe véve készültek el, hiszen egyrészt fontos, hogy mind a négy készséget (az írást, a beszédet, az írott és a hallott szöveg értését) fejlesszék, valamint különös gondot fordítanak arra is, hogy a megfelelő sorrendben következzen az egymásra épülő nyelvtani vagy akár szókincsbeli anyagok.

Éppen ezért, ha egy nyelvtanuló jót akar magának, akkor a szintjének megfelelő kurzuskönyvet választ ki, hiszen akár teljesen kezdő, akár alapfokon, akár közép- vagy felsőfokon tanuló emberek is találhatnak maguknak megfelelő könyvsorozatot. A kiadók ma már arra is gondosan ügyelnek, hogy minden korosztályt külön célozzanak, így ma már egy üzletembernek nem ugyanabból a kezdőknek szánt tankönyvből kell tanulnia, mint egy első osztályosnak. Ha ez még nem lenne elég, külön gondoltak az óvodás korosztályra is, valamint szép számmal akad olyan tankönyvcsalád is, amely egy-egy szakma nyelvezete köré csoportosul.

Egyedül vagy tanárral?

Ez is elég nagy kérdés, és nem is igazán lehet rá egyértelmű választ adni, hiszen másként tanul egy egyetemista, aki már képes az önálló munkavégzésre, és másként egy általános iskolás, aki bizony még csak most keresi a saját tanulási stílusát. 

Ugyanez van érvényben abból a szempontból is, hogy könnyebb önállóan feldolgozni egy haladó vagy felsőfokú könyvet, mint teljesen nulláról egymagad megismerkedni egy teljesen új nyelv komplett hang- és szabályrendszerével.

Szerencsére a kurzuskönyvek ma már komplett szettben kaphatóak, így a tankönyv és a munkafüzet mellé társul a hanganyag is, de akár külön szószedet és nyelvtani összefoglaló vagy akár speciális tesztcsomag is járhat mellé.

Saját igényeidet vedd figyelembe!

Ahogy fentebb említettük, minden nyelvtanuló más, minden nyelvtanulási helyzet más, így valóban az kell, hogy te magadban tisztázd, pontosan mire is vagy képes, mennyire tudsz önállóan dolgozni, milyen céllal és milyen szinten szeretnél nyelvet tanulni.

Ha ezeket meghatározod, máris tudsz magadnak tökéletes kurzuskönyvet választani az Oxford Corner Könyvesbolt kínálatából.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában