PR CIKKEK

A kisebbségek jövője az Európai Unióban van

Szerző: Tomáš Dentico | Az Európai Unió garantálja a kisebbségi nemzetek és kultúrák legmagasabb szintű védelmét és jólétét.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 14. 14:29

Az 1895-ben épült Mária Valéria hidat 2001-ben rekonstruálták az Európai Unió PHARE Alapokból való hozzájárulásával. (forrás: kép a wikipedia.org oldalról)

Ugyanúgy fontos számára a régiók fejlődése és jóléte.

Az Európai Unió tett jó szomszéddá bennünket

Mára már teljesen természetes, hogy Párkányból a Mária Valériá hídon át átsétáljunk Esztergomba egy kávéra, vagy meglátogassuk barátainkat, rokonainkat. A nyitott határok lehetővé teszik számunkra a közös tér megosztását. El tudná most képzelni Schengen eltörlését? Én nem. Észak-Írországban a Brexit kaotikusan folytatódó folyamata hatására az utóbbi napokban fokozódik a vallási és etnikai erőszak.

Az Európai Unió tett jó szomszéddá bennünket ebben a Duna mindkét oldalán virágzó régióban. Eurofondokkal támogatja az infrastruktúra kiépítését, a történelmi műemlékek felújítását, vagy hozzájárulnak a környezet javításához, például szennyvíztisztító telepek építésével. A turizmus is profitál belőlük. Az Eurofondokat gyakran kihasználják, sokszor az az érzésünk, csak az oligarchákat szolgálják. Ez az egyik dolog, amin változtatni akarok. Az Eurofondok előnyeit mindenkinek éreznie kell.

Tomáš Dentico, az Európai Parlament képviselőjelöltje. © Dáša Šimeková

 

A jó politikusok támogatják a kisebbségi jogokat

Szeretnék a magyar választókhoz szólni, és az MKP és Most-Híd mellett más lehetőséget mutatni nekik. Vannak olyan szlovák politikusok, akiknek szívügyük a magyar közösség sorsa. Én határozottan közéjük tartozom.

Pozsony Óvárosában születtem, egy lakóházban, melyet 1923-ban, egy magyar építőipari vállalkozó épített lányai számára. Sajnos a II. világháború után a kommunisták kiutasították és vagyonát államosították. Többszáz ilyen eset történt Pozsonyban. Szomszédaink között voltak régi magyar családok, sosem felejtem el milyen műveltek voltak, kultúrájukat és klasszikus nevelésüket.

Az igazságtalanság és méltatlanság végtelenül irritál. Mindig a jog oldalán állok majd minden visszaélési kísérlettel szemben.

Örülni fogok, ha találkozunk

Örülök, hogy az európai parlamenti választások kapcsán némelyükkel személyesen találkozhatom majd Komáromban, Párkányban, Érsekújvárott vagy Dunaszerdahelyen. Hogy mikor hol járok majd csapatommal, azt megtudhatják FB profilomról.

Az európai parlamenti választások ugyanolyan fontosak, mint a Nemzeti Tanácsba való választások. Kérem, jöjjenek el szavazni május 25-én! Végtelen tisztelettel tölt majd el, ha a 29-es listán a nevem előtt bekarikázzák a 9-es számot. Köszönöm.

További kérdéseit várom a tomas.dentico.official@gmail.com címen vagy lépjen velem kapcsolatba FB profilomon @TomasDenticoOfficial.

Megszűnik az Európai Unió? Az emberek fasiszták már bölcsőjükben? Meg tudjuk védeni magunkat a Facebook-tól? Nézze meg Tomáš Dentico és Michal Liptaj párbeszédét, megtudhatja milyen könyvek inspirálják őket, mi a véleményük ezekről a kérdésekről és sok más témáról.

A szerzőről:

Tomáš Dentico az UK Jogi Karán végzett, ahol később posztgraduális diplomáciai képzettséget is szerzett. Az Európai Uniós jog gyakorlati munkájának része, egy nemzetközi ügyvédi iroda partnere. Pályafutása során egy brüsszeli ügyvédi irodában is dolgozott.

2018. tavaszán lépett a politikába, mint a SPOLU - Občianska demokracia párt alapítótagja. A Team Vallo, a politikusok új hullámának tagjaként képviselőnek választották Pozsony – Óváros testületébe, 1277 óvárosi szavazott bizalmat neki.

Teendői során foglalkozik az igazságosság és a jogállamiság, valamint a közös gazdaság és a regionális fejlesztés témájával.

 

Megrendelő: SPOLU - občianska demokracia, Koperníkova 47, 821 07 Bratislava - Pozsony, IČO: 51313901

Beszállító: Peter LAUGAR s.r.o., Na Štyridsiatku 4, 811 06 Bratislava - Pozsony, IČO: 44415982

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság 63 százaléka fizeti be minden számláját időben

Napoli–Internazionale rangadó vasárnap estére

GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

Új választások kiírását javasolta az osztrák kancellár

A Magyar Fórum módosítaná az alkotmány preambulumát

Tragédia: halálra gázoltak egy kerékpárost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?