A kassai dóm előtt mutatta be keleti jelöltjeit a Szövetség

Forró Krisztián pártelnök szerint rengeteg feladat vár rájuk Kelet-Szlovákiában
Kassa |

Az ország második legnagyobb városának kellős közepén, a Szent Erzsébet-székesegyház előtti sétányon tartott sajtótájékoztató keretében mutatta be Forró Krisztián pártelnök és Pandy Péter, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke a párt kassai, kassa-vidéki, tőketerebesi és nagymihályi járásbeli parlamenti képviselőjelöltjeit.

Forró Krisztián pártelnök beszédét a ország keleti részében élőket érintő hátrányokkal kezdte, hogy a szlovák parlamentbe korábban bejutott és jelenleg is hatalmon lévő pártok sohasem szántak kellő figyelmet ennek a régiónak.

„A keleti országrészben élőknek ugyanolyan joguk van az egyenrangúságra, mint az ország más részeiben élőknek. A fejlesztésekre itt is szükség van, nem pedig csak az ország más szegleteiben, de sajnos nem ezt láthatjuk, hiszen Szlovákia déli és keleti régiói folyamatosan a háttérben vannak. A problémák közé tartozik például az úthálózatok, beleértve az autópályák építése, a munkanélküliség, vagy éppen az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése. Eljött az idő, hogy ezen az állapoton változtassunk, hogy ismét képviselhessük ezen régiók közösségeit a parlamentben” – mondta beszédének legelején Forró Krisztián.

A pártelnök után Pandy Péter OT-elnök mondta el gondolatait, melyek alátámasztották Forró szavait. Pandy nagy sikernek látja a múlt évi megyei választások sikerét, ugyanakkor nemcsak megyei, hanem országos szinten is nagy szükségét látja a magyarlakta régiók képviseletére. „Évtizedek óta várjuk a változást, de az még nem jött el” – mondta Pandy Péter. A felszólaló képviselőjelöltek között a kassai Mária Ivanecká, valamint a debrődi Gergely Papp Adrianna is elmondták az általuk legégetőbbnek vélt problémákat. Míg Ivanecká a régiók elnéptelenedésére és az abból fakadó jövedelem- és iskolarendszeri gondokra mutatott rá, addig Gergely Papp Adrianna a turizmusban rejlő potenciálra mutatott rá. A Szövetség kelet-szlovákiai jelöltjei közül utolsóként Kisgéres polgármestere, Furik Csaba szólalt fel, aki ugyancsak a turizmusban rejlő lehetőségek és a munkanélküliség mellett a kórházreformot, konkrétan a királyhelmeci kórház jelenlegi helyzetét, annak korábban tervezett megszűntetését, illetve az igencsak szükséges átfogó felújítást és az azzal járó problémákat feszegette.  

sajtó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?