18+

Tizenhárom gyereket mentettek ki egy kaliforniai "horrorházból"

Perris | Az amerikai hatóságok tizenhárom, embertelen körülmények között nevelt gyereket mentettek ki a kaliforniai Perrisben található otthonukból - derült ki keddi médiaértesülésekből.
MTI

2018. január 16. 10:49

Louise Anna Turpin - TASR/AP-felvétel

Az 57 éves David Allen Turpin és a 49 éves Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette, és esetenként az ágyhoz láncolta 2 és 29 év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülőket vasárnap őrizetbe vették - adta hírül az NBC amerikai tévécsatorna helyi irodája.

Turpinék fejenként 9 millió dolláros (mintegy 2,3 milliárd forintos) óvadék ellenében szabadulhatnak.

A hatóságokat az egyik lány vezette nyomra, aki a szüleitől ellopott mobiltelefonról tárcsázta a segélyhívót, miután megszökött a fogságból. A rendőrök nem akarták elhinni életkorát, mert a 17 éves lány az éhezés miatt alig 10-nek nézett ki.

A hatóságok hét, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet és további öt kiskorút - köztük egy kétéves kisgyereket - találtak a perrisi ház sötét, piszkos és büdös helyiségeiben.

David Allen Turpin
David Allen Turpin - TASR/AP-felvétel

Mindegyiküket kórházba szállították, és a gyermek-, illetve a felnőttvédelmi hivatal veszi gondjaiba őket.

Az oktatási minisztérium nyilvántartásából kiderült, hogy Turpinék lakcímén állítólag magániskola működik, amelynek igazgatójaként David Turpint jegyezték be. A tavalyi iskolaévben egy ötödik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy kilencedik, egy tizedik és egy tizenkettedik osztályos tanulója volt az "intézménynek" - írta honlapján az ABC News amerikai hírcsatorna.

A környékbelieket megrázták a történtek. A szomszédok zárkózott családként jellemezték Turpinékat.

"Fogalmam sem volt, hogy mi folyik itt" - mondta a közelben lakó Andrew Santillan. "Azt sem tudtam, hogy gyerekek is élnek a házban."

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?