Vélemény

Tavalyelőtt találkozunk!

Ibolyák illatoztak az ibalginos doboz mellett, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy véget ért a járvány. Éppen a szokásos reggeli krumplis lángosukat ették a bezárt bánya bejáratánál.
Veres István

2021. március 11. 08:00

(Pixabay)
(Pixabay)

„A cipőm lyukas, de az eszem forog, a medve barlangjában nagyot morog” – szólt a hordozható magnóból a Barackca együttes válogatása, az Eine kleine Punkmusic. A két jóbarát képzeletben felelevenítette a kilencvenes évek derekát, amikor még mindketten punkzenét hallgattak, Bakunyint olvastak, és szentül hitték, hogy a társadalom betegségeire egyetlen gyógyszer létezik, az anarchia. Ezüstszínű, bekarikázott A betű lógott a nyakukban, meg voltak győződve róla, hogy egyszer minden rosszra fordul, életcéljuk pedig, ha volt is, leginkább csak az, hogy ne éljenek túl sokáig. Azt tetszett hallani, hogy vége a koronavírus-járványnak? – kérdezte két harapás között Bandika. Ervin kezéből majdnem kicsúszott a sajátja. Ezt meg hol olvasta? – kérdezte riadtan. Nem mindegy? – felelt kérdéssel Bandika. Végül is, de – tért vissza a lángoshoz Ervin. Én meg, képzelje, azt olvastam, hogy műtét előtt nem javasolt a medvehagyma fogyasztása. Bandika döbbenten támaszkodott a tárna bejáratának. De miért? Pedig éppen azon gondolkodtam, hogy hamarosan aktuális lesz. Mi, a műtét? Nem, a medvehagyma. De honnan tudjam, mikor fognak megműteni? Hazafelé tartok a medvehagymázásból a kijárási tilalom alatti nagy közlekedési dugóban, véletlenül belém hajt valaki, visznek a kórházba, és nem tudnak megműteni, mert érzik a leheletemen a medvehagymát. Most akkor egészséges növényről van szó, vagy nem? – sorolta tovább a kérdéseit Ervin.

Ahogy így filozofálgattak a tavaszi szellőben, léptek hallatszottak a bányából. Egyre közeledtek, majd megjelent az ajtóban egy megtermett barna, szőrös állat. Slovensky, vagy magyarul? – érdeklődött illemtudóan. Lehet magyarul is – felelt még illemtudóbban Bandika, majd megkérdezte, kihez van szerencséjük, illetve miben tudnak segíteni. A lény elmondta, hogy ő a medve, de mivel az utóbbi években már csak nyugtatókkal tudja átaludni a telet, elő-előfordul, hogy csak minden második tavaszon sikerül felébrednie. Most például azt sem tudja, milyen évet írunk, ezért szívesen fogadna néhány információt arról, hol is tart mostanában a világ.

Bandika és Ervin felvillantottak néhány fontosabbnak ítélt információszilánkot a közelmúltból. A medve megköszönte, beszedte a maradék nyugtatóját, és visszaballagott a sziklajáratba. Tavalyelőtt találkozunk! – szólt még vissza a fiúknak, akik éppen végeztek a lángossal.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Kollár

Újabb kormányválság a láthatáron?

kézmosás

30 másodperc életet menthet

b

Súlyos baleset történt a Dunaszerdahelyi járásban

Mesék a Hurokból

SOROZATDARÁLÓ: Retrofuturisztikus álom

méhnyakrák szűrővizsgálat

Szűrővizsgálattal elkerülhető a méhnyakrák

Szabados Ágnes

Azt mondják: olyan, mintha a nappalimban ülnének

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.