Politikusnők zaklatása

Nancy Pelosi

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház novemberben távozott elnöke ördögűzőt hívott a házába, hogy elkergesse a gonosz szellemeket. De ne kuncogjunk ezen! Több okból sem.

Azzal kezdem, hogy nekem is meg kellene nézetnem az ágyam fekvését, mert három éve alig alszom, bármilyen bogyót szedek is. Vízerek, egyebek – összeolvastam sok mindent, bár a hatodik emeleten nyilván nem ez a gond. Könnyen lehet, hogy megátkoztak azok, akik nem értenek egyet bizonyos általam leírt dolgokkal. Ördög tudja...

Tény, hogy Nancy Pelosi 82 éves, és ebben a korban az embernek már komoly tapasztalata lehet gonosz szellemekkel. Ő az első női politikus, aki hazájában betölthette ezt a fontos pozíciót. Gondoljunk csak bele: sorrendben az 52. amerikai házelnök volt, és a női képviselők aránya a kongresszusban még ma is csak 28 százalék. Igaz, a szlovák parlamentben ennél is kevesebb, 18 százalék, de ez mégiscsak az Amerikai Egyesült Államok, a magát legdemokratikusabbnak tartó társadalom.

Szóval a házelnök asszony San Franciscó-i házába tavaly októberben betört egy dühöngő őrült, és majdnem agyonverte kalapáccsal Nancy Pelosi férjét, miközben végig azt kiabálta, hogy „Hol van Nancy?” Vagyis a támadás egyértelműen a feleség ellen irányult. Más is megroppanna ekkora teher alatt, én például biztosan. Az elmúlt napok amerikai híradásainak nagy témája, hogy ez a kétségbeesett asszony papot hívott a házába, hogy űzze ki onnét az ördögöt. Rajta mulat a sajtó egyik fele – a másik fele pedig sajnálkozik. A szertartás egyébként még hálaadáskor történt, de csak most derült ki, Paul Pelosi pedig még három-négy hónapot tölt felépüléssel.

Nem újdonság, hogy a csúcspolitikusok ki vannak téve verbális és fizikai támadásoknak. A Facebook-kommentek vagy a tojásdobálás smafu a kalapácshoz képest, gondolhatnánk, de nem ez a helyzet.

Itt van például a világ talán legnépszerűbb politikusnője, az új-zélandi kormányfő, Jacinda Ardern, aki a folyamatos támadások, fenyegetések és zaklatás miatt távozott posztjáról múlt szerdán. Azt mondta, nincs már benne elég szusz az ország vezetéséhez. És azt, hogy a dön-tés meghozatala utáni éjszakán aludt először nyugodtan. Fiatal, energikus, kiváló vezető volt, számos olyan intézkedést hozott, amelyek bekerülnek a politológia- és történelemtankönyvekbe – ilyen a koronavírus elleni oltás logisztikájának megszervezése, illetve a fegyvertartás hatékony szigorítása. De lelkileg tönkrevágták őt az ocsmányságokat irkáló internetes gyalázók, akik pont e két témában nyilvánultak meg legharsányabban. Szó szerint elűzték a hivatalából.

Nyugtalanító, hogy az igazán rátermett emberek egyre kevésbé tartják vonzó terepnek a politikát az agresszív fenyegetőzők miatt. Persze, az interneten szólásszabadság van, de a közösségi oldalak arra is rádöbbentettek minket, hogy rengeteg frusztrált őrült él közöttünk. És addig jó, amíg csak verbálisan (szóban) tombolják ki magukat...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!