Vélemény

Maroknyi ember és egy trójai faló

Talán már minden érintett kifejezte felháborodását a közelmúltban a fővárosban történtek miatt.
Hubert Kowal

2021. augusztus 5. 17:42

t
- TASR-felvétel

A koalíció vezetői dühösek, az ellenzék tapsol, az újságírók keresik azt az embert, aki felelős az állítólagos rendőri kudarcért. A védőoltás és a járványellenes intézkedések ellenzőinek tiltakozása a régóta fennálló társadalmi frusztráció és a szájbarágás népszerűségének csúcspontja.

Ennyit az okokról.

Sokkal érdekesebb, hogyan befolyásolja az aktuális politikai eseményeket. A jelen lévő rendőrök közül sokan hisztérikusan követelték a keményebb fellépést, lehetőleg vízágyúk használatával. Külföldről nézve a pártatlan megfigyelő csak mosolyogni tudott. Több száz tüntető, akik hasonlóan nagyszámú „nemzetvédő szubjektumot” képviselnek, teljesen alávetették magukat az országban folyó politikai diskurzusnak. Hihetetlen.
Mit fizetne a franciák tömege, ha ekkora figyelmet szentelnének nekik, amikor a tereken tízezernyien tiltakoznak a kormány rendeletei ellen. A különbség valószínűleg Szlovákia kispolgári jellegében rejlik.

Nem csak a demonstrálókról van szó, akiknek a szókincse korlátozott, sem csupán arról, hogyan viselkednek a közterületen. Lenyűgöző az úgynevezett politikai elit – a kormánykoalíció – hozzáállása. Egyensúlyt akart teremteni az erőszakos cselekmények elítélése és a kormányellenes tiltakozás nem elítélése között. Az eredmény könnyen kiszámítható volt.

A tüntetők megérezték, hogy a koalíció képviselői gyengék, és kezdtek nyomást gyakorolni rájuk. A média ezen felháborodott, és szigorúbb rendőri beavatkozást követelt. A sznob krém szemében a kisvárosi szintű gyűlés országos forradalommá változott, és a demokrácia fenyegetésének jelképe lett. Ugyanakkor ők maguk alkották meg a veszélyes zavargások képét. Olyan problémát vetettek föl, amelyre nem volt észszerű megoldás. A számító Boris Kollárral együtt a 150 tagú törvényhozó testület megadta magát egy maroknyi embernek, akiknek száma megegyezett a parlament tagjainak számával, beleértve az asszisztenseket és a személyzetet. Amilyen az ország, olyan a forradalom.
Lehet, hogy legközelebb valaki megpróbálhat hasonló gondolatot alkalmazni fegyveres zsoldosokkal. Az elitnek köszönhetően Szlovákia még azelőtt feladja, mielőtt a parlament elé kerül.

A szerző a Trend munkatársa

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Ipolyság0101

A magyar kormány titokban vásárolt szlovákiai ingatlanokat

VIDEÓ: Gyászos a járványtérkép, elszabadult energiaárak – Heti tallózó

VIDEÓ: Gyászos a járványtérkép, elszabadult energiaárak – Heti tallózó

Gyimesi György

Elnapolják a Csemadokról szóló törvényt?

megemlékezés

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Dunaszerdahelyen

Eduard Heger

Heger: Szlovákia segíteni fog Litvániának a határvédelemben

Új Szó

Miről ír a szombati Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.