Ki az igazi hazafi?

szlovak zaszlo

Időről időre parázs vita alakul ki a társadalomban a hazafiságról. Arról, ki szereti a hazáját és tesz érte a legtöbbet. Ha engem kérdeznek, még véletlenül sem a melldöngetős és önmutogató, dicsekvő hejszlovákok jutnak eszembe, sem a különböző hecckampányolók, sőt a stadionokban szurkolókat sem sorolnám a hazafiak közé, de még azokat sem, akik azzal tetszelegnek, hogy valamiféle magasabb rendű értékeket képviselnek. Nem! Az igazi hazafi ak mi, a hétköznapi emberek vagyunk, akik becsületesen járunk dolgozni, adót fizetünk, és főleg egészségtelen ételeket eszünk.

Manapság óriási adósságokkal elhalmozott világban élünk. Japán már régóta súlyos adósságterheket tol maga előtt, az Amerikai Egyesült Államok szinte ugyanannyit költ kamatfizetésre, mint amennyit a védelemre, Kína pedig túlzottan sok hitelt vesz fel.

Ebből a szempontból Európa és Szlovákia sem képez kivételt. A költségvetési bevételek növelése ezekben az időkben sürgős prioritás. És a bársonyos forradalom után hatalomra került legtöbb kormánynak rendszerint vajon mi az első dolga ilyen komoly és nehéz helyzetben?

Nos, plusz adóval sújtani az alkoholt vagy a dohányt!

A jelenlegi kormány azonban még ennél is tovább ment, és az édesített italok megadóztatását szorgalmazza. Felmerül a kérdés, hogy ezek után mi lesz a következő célpont? Talán a zsíros és a fűszeres ételek?

Most képzeljünk el egy olyan helyzetet, amikor minden bűnös lélek egyik napról a másikra megszabadul a vétkeitől. Abbahagyják az ivást, a dohányzást, elkezdik számolni a táplálék kalóriatartalmát, teljesen korlátozzák a szervezetükbe kerülő káros anyagok bevitelét. Ajaj, hát az egész gazdaság azonnal kezdene összeomlani! És nem csak a költségvetési bevételek kieséséről lenne szó! Az egészségügyi kiadások is jelentősen emelkednének, mert mindez nagy valószínűséggel a depresszió és a mentális zavarok ugrásszerű növekedéséhez vezetne.

De ne aggódjanak, kedves politikusok, mi nem fogunk ilyesmire vetemedni, ránk lehet számítani! Sőt, mi mindent, még annál is többet megteszünk majd azért, hogy még jobban segítsük hazánkat. Amikor végre elérjük a vágyott nyugdíjaséveinket, némelyikünk talán egy kicsit korábban is, majd gyorsan átköltözünk a túlvilágra, hogy az államnak ne kelljen feleslegesen nyugdíjat fizetnie nekünk. Az olyan diagnózisok, mint a szívroham, a stroke, a tüdőrák vagy akár a májzsugor türelmesen várnak ránk.

Tudom, kicsit szomorúan hangzik, de mit nem tesz meg az ember Szlovákiáért?!

A szerző a Plus 7 dni főszerkesztő-helyettese

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?