Vélemény

Kedves hidasok

Ha valakik asszisztálnak egy velejéig korrupt maffiaállami praktikákkal operáló rendszer működtetéséhez, meghosszabbítva annak agóniáját, akkor ne csodálkozzanak, ha partnereik belerántják őket a sárba, a rendszer a fejükre omlik, ők meg elvesztik a hitelességüket és a becsületüket, aláásva politikai jövőjüket.
Gál Zsolt

2018. március 6. 14:04

Ne mondjátok, hogy nem lehetett tudni, hogy nem szóltunk előre, hogy ez váratlanul ért. Tudtátok, mert megírtuk, hogy Fico (a saját fejével) foglyul/túszul ejtette az államot, hogy Szlovákiában rendszerszintű korrupció épült ki, hogy a legmagasabb szintekig bezárólag érintett Fico és csapata. Kb. kétszáz ismert korrupciós botrány, a szemét kiveri mindenkinek, az nem látta, aki nem akarta. Mit vártatok? Azt, hogy nem fognak tovább lopni, hogy nem lesz több botrány és szekrényből kieső csontváz? Hogy Fico megváltozott? Hogy a populizmus hazug csaló tolvaj bajnokaival meg a szlovák nemzeti szarkának csúfolt párttal koalícióban bármi jobb lesz, hogy nem fognak titeket is a sárba rántani?

Morálisan elfogadhatatlan és politikailag hiba volt nem kizárni a 2016-os választások előtt a későbbi együttműködést a Smerrel, elfogadhatatlan és hiba volt velük és a nemzetiekkel koalícióra lépni. Megérte az uniós magról szóló olcsó kamudumáért, meg az extrémizmus elleni (lyukas) gátért, meg a kisebbségi jogok némi javulásáért hurkot kötni a saját nyakatokra? Vagy inkább a jó kis pozíciók, a pénz és a hatalom, netán a bizniszek vonzottak, szponzorok, szörnyű regionális struktúrák ösztökéltek, Ficóék zsaroltak? És a Bašternák botrány után bent maradni a kormányban? Nem volt elég, hogy Kaliňák vele üzletel, és valószínűleg fedezi a csalásait, Fico meg tőle, egy adócsalótól bérli a lakását, ráadásul a maffialistás Kočner szomszédjaként? És az már elég lesz, hogy a smeresek a kalábriai maffiával üzletelnek, amelynek csápjai Ficóig érnek (Trošková, Jasaň)?

Beszéljünk már nyíltan: Fico (biztonsági átvilágítás nélküli) asszisztense és valószínűleg szeretője egyben a 'Ndrangheta kelet-szlovákiai csoportja fejének volt üzlettársa (és volt szeretője)!

Kalábriai kapcsolat a szlovák kormányhivatalban! Az egész világ szemében maffiállam és banánköztársaság vagyunk, és két fiatal élet valószínűleg ezzel összefüggésben ért véget!

2018. március 5. 10:41

Bugár a belpolitikai válság ellenére a Maldív-szigetekre utazott pihenni

Ez még mindig nem elég a koalíció azonnali otthagyásához, és az előrehozott választások követeléséhez? Mert ez az egyetlen elfogadható lépés tőletek. Vagy azt hiszitek, elég „Kalit” lecserélni. És kire? Mondjuk a facebookos fotón Vadalával ölelkező Madejra? A fejétől bűzlik a hal. A fej pedig jelenleg Fico. De most már talán a párt szempontjából mindegy is, mi lesz. Asszisztáltok tovább a maffiakormány működéséhez 2020-ig, kiléptek, és előrehozott választások jönnek, vagy szétszakadtok, egyre megy.

Itt már kizárólag arról van szó, hogy képesek vagytok-e magatokba szállni, és megmenteni azt a keveset, ami még becsületből, tartásból, lelkiismeretből maradt és menthető.

Azért nem jelentéktelen, amit tesztek, mert főleg a szlovákiai magyarságot reprezentáljátok, és e mellett a szlovák közvélemény jobbik részében ti még egyáltalán számítotok, egy icipici bizalmuk még van bennetek. Persze, sokatmondó, hogy kizárólag a szlovák nemzetiségű politikusoktól várnak valamit (Žitňanská, Kresák, Šebej), meg a szakmai jelöltektől. Ondrejcsák Róbert, Rigó Konrád, Bukovszky László, Ravasz Ábel – legalább rátok számíthatunk? Tudom, nem fair, hogy pont tőletek várunk áldozatot, attól, ami szakmailag a legjobb a párt magyar vonalán, de ez van, az ország és közösségünk jövője a tét. Bezzeg az Érsekek, Pfundtnerek és Jakab Elemérek meg a többi magyar képviselő és miniszter neve még csak véletlenül sem merül fel mint potenciális és lelkiismeretes kormányelhagyóké. Hát nem szégyellik magukat? A helyzet egyszerű: ha Fico marad kormányon, akkor nem a nyugati uniós magba megyünk, hanem a keleti diktatúrába. „Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!”

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

Hat perc elég ahhoz, hogy az alkohol kárt tegyen a fiatal agyában

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?