Chuck Norris hidat kap?

<p>Pozsony bekerült a világsajtóba, méghozzá Chuck Norrisnak köszönhetően. A megyeházán ugyanis facebookos szavazást indítottak a Dévényújfalut az ausztriai Schlosshof községgel összekötő gyaloghíd elnevezésére. Az internetes generáció nagy kedvence, a szuperhős-viccek királya, Chuck Norris toronymagasan vezet Mária Terézia előtt, a Devínska név pedig jelenleg a harmadik helyen áll.</p>

És mivel Pavol Frešo megyei elnök megígérte, hogy a döntésnél a szavazás végeredményét is figyelembe veszik, most főhet a feje. Ők egyébként három nevet javasoltak, az arisztokratikus Mária Terézia hidat, a szocialista utóízű Szabadság hidat (Most slobody), illetve a valamivel „haladóbb” hangzású Vasfüggöny hidat (Most železnej opony). A szavazóknak azonban más a véleményük. Az első 24 órában Chuck Norris mintegy ezer szavazatot kapott, míg Mária Terézia alig százat.

A pozsonyi illetékesek nyilván nem tudták, mennyire kockázatos dolog ez a hídnévválasztás. Budapest, illetve Magyarország szintén külföldi címlapokra került néhány éve, amikor a Megyeri hídra hirdettek névpályázatot a neten. Ott is felmerült Chuck Norris neve, majd egy amerikai humorista, Stephen Colbert indított kampányt, hogy róla nevezzék el a hidat, aztán egy másik humorista, Jon Stewart akarta őt utolérni. Mégsem mondhatjuk, hogy kár volt kitalálni az internetes játékot. Ha másra nem, arra jó volt, hogy Magyarország neve bejárja a világsajtót. Colbert ugyanis több műsorában foglalkozott az országgal, és nagyobb hírverést csapott a magyaroknak az Egyesült Államokban, mint a Tony Curtis-reklámkampány.

Szóval, köszönjük néked, Chuck Norris, hogy Szlovákia neve komoly külföldi hírügynökségek híreiben szerepel. Ha valaki véletlenül nem tudná, ez a nagy költségvetésű akciófilmekben, valamint a Walker, a texasi kopó című végtelen sorozatban hősködő színész viccek százait inspirálta, amely viccek főleg a közösségi oldalakon terjednek. A filmekben kissé túldimenzionált testi ereje és ügyessége („Chuck Norris egyszer eldobott egy kézigránátot, és meghalt húsz ember …aztán felrobbant a gránát.”), béna romantikus énje („Chuck Norris meg tudja ríkatni a hagymát.”), valamint nem túl változatos arcmimikája miatt a közönség átrakta őt a humor műfajába, és

az urbánus folklór megteremtette a világot uraló szuperhős figuráját. („Chuck Norris nem hord karórát. Ő dönti el, mennyi az idő.”) Utánanéztam, a színész néhány hét múlva 72-dik életévébe lép („Chuck Norris nem öreg-szik, a Föld fiatalodik.”), ennek ellenére azt üzente, eljön felavatni azt a hidat, ha róla nevezik el. Talán tényleg halhatatlanságra vágyik. („Chuck Norrisnak még nem volt halálközeli élménye, de a halálnak már volt Chuck Norris-közeli élménye.”)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?