Bolsevik tempó

Pixabay

Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a magyar történelem legsötétebb időszakát próbálja meg visszavarázsolni a 21. századi Magyarországra. Régi igazság, hogy mindenki abból főz, amije van: ők most a bolsevik terror legdurvább fegyvereit szeretnék bevetni.

A Magyar Tanácsköztársaság rövid, de annál véresebb kommunista vérengzése után Magyarországon a második világháborút követő szovjet megszállókkal együtt jelent meg újra a bolsevik terror, amelynek az első áldozatai már akkor is a katolikusok voltak. Koholt vádak alapján 1946 áprilisában több tucat fiatallal együtt Kiss Szaléz ferences rendi szerzetest is elhurcolták. A fiatalokat azzal vádolták, hogy szovjet katonák ellen merényleteket követtek el, amelyekre állítólag Kiss Szaléz biztatta őket. A kommunisták ezeket az állítólagos gyilkosságokat használták fel az első nagyobb támadásukhoz a katolikus egyház ellen. Kiss Szalézt az Andrássy út 60-ban, a mai Terror Házában kezdték vallatni, a kortársak szerint a nácikat is felülmúló kegyetlenséggel kínozták meg. A szovjet hadbíróság 1946. december 10-én ítélte halálra, még aznap megásatták vele a sírját és kivégezték. A fogságból kiszabadult társai elmondták, hogy a papjukat a felismerhetetlenségig összeverték, de a gyónási titkot így sem árulta el, a rendtársai ezért máig a gyónási titok vértanújaként tisztelik.

A történtek óta 75 év telt el. Vadai Ágnes, a DK alelnöke a napokban rukkolt elő azzal, hogy a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények esetében a gyónási titok megszegésére köteleznék a katolikus papokat, aki pedig ezt megszegné, azt három év szabadságvesztéssel sújtanák. Magyarul: a DK börtönnel fenyegeti a katolikus papokat. Vadai Ágnes a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán doktorált, 2007 óta címzetes egyetemi tanár, és nem mellesleg hat idegen nyelven beszél. Valószínűleg tisztában van vele, hogy a gyónási titok megtartása a gyónás lényegi eleme, a katolikus egyházban isteni jogon kötelező, ezért alóla a pápa sem adhat felmentést. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia válaszlevélben reagált Vadai felvetésére, udvariasan elmagyarázva, miért tartja problémásnak. Szerintük a DK egyéni és családi tragédiákat használ fel egész közösségek, egyházi és világi hivatások megbélyegzésére, lejáratására a rövid távú politikai haszon érdekében.

A katolikus egyház az elmúlt években hatalmas változáson ment át, rengeteg gyermekvédelmi intézkedést hozott, még ha a progresszív média ennek az ellenkezőjét is hazudja. Ami ezzel szemben az elmúlt száz évben semmit sem változott, az a progresszív baloldal zsigeri keresztényellenessége, amitől, úgy tűnik, a 21. században sem sikerül megszabadulni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?