Az LMBTQ+-birodalom

lmbtq

Idegen jövő fenyegeti Európát, olyan jövő, amely idegen mindazon értékektől, amelyek földrészünket az elmúlt kétezer esztendőben éltették, és a világ élvonalába helyezték – jelentette ki Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke. Úgy véli, hogy a társadalom átalakítására vonatkozó törekvések közül az egyik legveszélyesebb a nemi identitás elleni terrorizmus, azaz a férfi és női nemi identitások és ezáltal a család intézményének megtámadása, vagy ahogy ezt a nyugati világban ma nevezik, az LMBTQ+- és gendertanok. „A homoszexualitásról azt állítják, hogy biológiai adottság, a heteroszexualitásról viszont azt, hogy csak egy tanult dolog, ami megváltoztatható, és azért rögtön be is akarnak menni az óvodákba, hogy megváltoztassák a gyerekeinket” – részletezte.

Kezdem megszokni, hogy Magyarország kormánya és a kormányközeli illetékesek napról napra jobban sarkítják az LMBTQ+-témát, de még mindig tudnak meglepetéseket okozni. Én tudom azt, hogy régebben a szexuális felvilágosító órák meglehetősen gyengék voltak, és „szégyen” volt erről beszélni, de ha már széles vállal beleállunk egy témába, akkor illik egy kis utánajárás, ha nem is szakmai rálátás. A szexualitásról Michael J. Basso könyvében olvashatunk a legegyszerűbben szakszerű keretek között. Két elmélet létezik: az egyik a biológiai, mely szerint örökletes a szexuális irányultság, a másik a környezeti, ami azt foglalja magába, hogy a kisgyermek milyen környezetben nő fel. A jó hír, hogy egyik elmélet sem bizonyított, de bármi legyen is az ok, az tény, hogy az ember kevéssé vagy egyáltalán nem tudja befolyásolni, hogy homo-, hetero- vagy éppen biszexuális. Azt az állítását nehéz elhinni a ház elnökének, hogy bejárnak „igét” terjeszteni a homoszexuálisok, mondván: most már pedig „báránykáim, melegek lesztek”. Az lehet, hogy ha egészséges szexuális felvilágosító órák működnének az országban, akkor ennyire nem látnánk sarkalatosan, de hát… Lassan már azt is megmondják, hogy az egészséges házassághoz szükségszerű heti kétszeri együttlét, de három már nem lehet, mert rombolja a családot…

A család intézményét nem tudja támadni a szexuális irányultság, ugyanis, mikor erről beszélünk, akkor csak a vonzalmat határozzuk meg a másik nem iránt, vagy az azonos nem felé (esetleg mindkettő irányába). A család intézménye: azoknak az embereknek társadalmilag elismert csoportja, akiknek egymáshoz való viszonya vérségi vagy házassági kapcsolaton alapszik – olvasható a Magyar néprajzi lexikonban. Ebből fakadóan azokban az országokban, ahol engedélyezett az azonos neműek házassága, gond nélkül családot alapíthatnak, hisz házassági kapcsolaton alapszik a viszony.

Látjuk azért, hogy élesen elválasztódik a kettő, hisz nemi irányultság esetében a másik iránti vonzalomról beszélünk, a család esetében pedig egy intézményesített szövetségről két ember között.

A családot lehet vizsgálni a szociológiai színtéren is, ami annyit tesz, hogy emberek közössége vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti, házassági vagy örökbefogadási kapcsolat van. És még ha a statisztikai fogalmakat is nézzük, akkor így olvashatunk róla: a család leggyakoribb három formája – házaspár, házaspár gyerekkel, egy szülő gyerekkel. Sehol nem látjuk kiemelve a férfit, a nőt, a homoszexualitást, a heteroszexualitást. Ha csak a fogalmakból indulunk ki, akkor a homoszexuális párt a házasság intézménye egyértelműen családdá emeli, s mivel az örökbefogadás is lehetőség a családalapításban, így létrejöhet a „szülők és gyerekek” jelenség.

Néha járhatnának körbe felvilágosító kötetek magasabb körökben is, Michael J. Basso zseniális szerző. A szexualitás (identitástól függetlenül) olyan összetett dolog, hogy sokkal többet kell foglalkozni vele ahhoz, hogy érdemlegesen beszélni tudjunk róla, nem csak úgy van, hogy „hééé, ez rossz…pfuj!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?