Vélemény

180 fokos fordulatok

Az sem kizárt, hogy Victor is ismét kormányra lép Orbannal.
Veres István

2019. október 16. 08:48

rrrr

Ott hagytuk abba, hogy Bandika benyugtatózta magát, és elindult világgá – nem túlzunk, ha azt írjuk, világgá nyugtatózta magát. Akkor sem túlzunk, ha azt írjuk, nem jutott messzire, bár ez ugye függvénye lehet annak, hogy kinek mi a messze, meg kinek mekkora a világ. Akkor túloznánk, ha azt írnánk, meg sem állt a Gyalui-havasokig, hiszen megállt ő, már jóval hamarabb. És nemcsak megállt, hanem le is ült, egészen konkrétan egy Mezőpeterd nevű faluban, ahol kért is egy pizzát, majd leült.

Ekkor mondta be a tévé, hogy megbukott a román kormány, a szociáldemokrata PSD miniszterelnöknője, Viorica Dăncilă kabinetje tavaly januártól mostanáig bírta.

Nagy mókamestert veszítünk, magyarázta a megszeppent pincérnőnek Bandika. Hiszen Dăncilă a hivatalában töltött hónapok során többször is jókedvre derítette a lakosságot azzal, hogy egy-egy régióban megtartott beszédéből kiderült, fogalma sincs róla, hogy éppen milyen városban van. Egyszerűbb is lenne sokkal, ha nem lenne minden városnak meg falunak más a neve, lenne csak a város, meg csak a falu, oszt kész – magyarázta a tizenéves, lisztes papucsú pincérnőnek, aki ennek hatására tett egy száznyolcvan fokos fordulatot, és visszacsoszogott a konyhába.

Ekkor ért oda Ervin, majd rögtön rátért, hogy szerinte a legérdekesebb, hogy Romániában jelenleg senki nem akar kormányra lépni, hiszen egyrészt jövő hónapban államfőválasztást tartanak (amelyet Klaus Iohannis jelenlegi államelnök vélhetően megnyer), másrészt egy év múlva a parlamenti választás is esedékes. Ha pedig valaki most kormányt alakít, az nehezen szerezhet jövő ilyenkorra népszerűséget azzal, hogy a kormányt szidja, ha történetesen ő maga lesz a kormány. Bandika szerint azért megoldják valahogy, és az államelnök pártja, a jelenleg legerősebb nemzeti liberális PNL alakít kabinetet, Ludovic Orbannal az élen.

Így másodszor fog előfordulni, hogy Romániának és Magyarországnak azonos nevű kormányfője van, hiszen 2012–15 közt Victor Ponta ült a székben… most pedig jön ez az Orban.

Ervin szerint az sem kizárt, hogy Victor is ismét kormányra lép Orbannal, hiszen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jelenleg megbukott szociáldemokrata PSDből kilépett, és tavaly Pro Romania néven pártot alapított Ponta szintén számottevő erő a parlamentben, és bár nagy kedve vélhetően nem lesz hozzá, talán megegyezik a PNL-lel. Azt már csak poénként említette Ervin, hogy az RMDSZ-nek is van kormányfőjelöltje, akiről viszont nem mondták el, kicsoda, csak annyit, hogy majd az államfőnek mondják el, ha rákérdez a hétfői, tegnapelőtti találkozón. De az államfő (vagy ahogy arrafelé mondják, az államelnök, nem kérdezett rá). Bandika mindezek hatására szintén egy száznyolcvan fokos fordulat mellett döntött: hogy mégsem megy a Gyalui-havasokba, hanem inkább haza, és egész hónapban Fodor Neti Sándor zenéjét fogja hallgatni, hiszen a híres kalotaszegi cigányprímás, az erdélyi hangszeres népzene egyik legnagyobb alakja éppen 15 éve, 2004. október 20-án hunyt el.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
drogok
Frissítve

Rekordnagyságú drogfogás Szlovákiában: másfél tonna mexikói drogot fogtak el (GALÉRIA)

kassa

BARANGOLÓ: Kassa madártávlatból

boris kollár
Frissítve

Kollár leváltásáról szavaz a parlament

helder

Magyarországon kaphat munkát a DAC-nál megbukott edző

Az első fél évben 1,6 millió turista látogatott Horvátországba, 70%-kal kevesebb, mint tavaly

Megindultak a turisták Horvátország felé

Nikolo Fialka

Egy szenci drogfüggőt keres a rendőrség

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.