Vélemény

180 fokos fordulatok

Az sem kizárt, hogy Victor is ismét kormányra lép Orbannal.
Veres István

2019. október 16. 08:48

rrrr

Ott hagytuk abba, hogy Bandika benyugtatózta magát, és elindult világgá – nem túlzunk, ha azt írjuk, világgá nyugtatózta magát. Akkor sem túlzunk, ha azt írjuk, nem jutott messzire, bár ez ugye függvénye lehet annak, hogy kinek mi a messze, meg kinek mekkora a világ. Akkor túloznánk, ha azt írnánk, meg sem állt a Gyalui-havasokig, hiszen megállt ő, már jóval hamarabb. És nemcsak megállt, hanem le is ült, egészen konkrétan egy Mezőpeterd nevű faluban, ahol kért is egy pizzát, majd leült.

Ekkor mondta be a tévé, hogy megbukott a román kormány, a szociáldemokrata PSD miniszterelnöknője, Viorica Dăncilă kabinetje tavaly januártól mostanáig bírta.

Nagy mókamestert veszítünk, magyarázta a megszeppent pincérnőnek Bandika. Hiszen Dăncilă a hivatalában töltött hónapok során többször is jókedvre derítette a lakosságot azzal, hogy egy-egy régióban megtartott beszédéből kiderült, fogalma sincs róla, hogy éppen milyen városban van. Egyszerűbb is lenne sokkal, ha nem lenne minden városnak meg falunak más a neve, lenne csak a város, meg csak a falu, oszt kész – magyarázta a tizenéves, lisztes papucsú pincérnőnek, aki ennek hatására tett egy száznyolcvan fokos fordulatot, és visszacsoszogott a konyhába.

Ekkor ért oda Ervin, majd rögtön rátért, hogy szerinte a legérdekesebb, hogy Romániában jelenleg senki nem akar kormányra lépni, hiszen egyrészt jövő hónapban államfőválasztást tartanak (amelyet Klaus Iohannis jelenlegi államelnök vélhetően megnyer), másrészt egy év múlva a parlamenti választás is esedékes. Ha pedig valaki most kormányt alakít, az nehezen szerezhet jövő ilyenkorra népszerűséget azzal, hogy a kormányt szidja, ha történetesen ő maga lesz a kormány. Bandika szerint azért megoldják valahogy, és az államelnök pártja, a jelenleg legerősebb nemzeti liberális PNL alakít kabinetet, Ludovic Orbannal az élen.

Így másodszor fog előfordulni, hogy Romániának és Magyarországnak azonos nevű kormányfője van, hiszen 2012–15 közt Victor Ponta ült a székben… most pedig jön ez az Orban.

Ervin szerint az sem kizárt, hogy Victor is ismét kormányra lép Orbannal, hiszen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jelenleg megbukott szociáldemokrata PSDből kilépett, és tavaly Pro Romania néven pártot alapított Ponta szintén számottevő erő a parlamentben, és bár nagy kedve vélhetően nem lesz hozzá, talán megegyezik a PNL-lel. Azt már csak poénként említette Ervin, hogy az RMDSZ-nek is van kormányfőjelöltje, akiről viszont nem mondták el, kicsoda, csak annyit, hogy majd az államfőnek mondják el, ha rákérdez a hétfői, tegnapelőtti találkozón. De az államfő (vagy ahogy arrafelé mondják, az államelnök, nem kérdezett rá). Bandika mindezek hatására szintén egy száznyolcvan fokos fordulat mellett döntött: hogy mégsem megy a Gyalui-havasokba, hanem inkább haza, és egész hónapban Fodor Neti Sándor zenéjét fogja hallgatni, hiszen a híres kalotaszegi cigányprímás, az erdélyi hangszeres népzene egyik legnagyobb alakja éppen 15 éve, 2004. október 20-án hunyt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nonprofit szervezet a magyar pártok kampányának átláthatóságát is értékelte

Antibiotikumból keveset, vitaminból sokat fogyasszunk!

Frissítve

GALÉRIA: Előzetes letartóztatásban a gázrobbanás ügyében gyanúsított munkások

Új burkolatot kap a rimaszombati múzeum udvara

Veszélyes lehet az energiaital-fogyasztás

Kozák, Hyballa és az okoskodás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.