Utazz

Világsztárok tiltakoznak a kutyahús-kereskedelem ellen

A kutya- és macskahússal emberi fogyasztás céljából folytatott "kegyetlen" kereskedelem betiltására szólították fel helyi és nemzetközi hírességek Joko Widodo indonéz elnököt.
MTI

2018. május 22. 12:51

A kutya- és macskahússal emberi fogyasztás céljából folytatott "kegyetlen" kereskedelem betiltására szólították fel helyi és nemzetközi hírességek Joko Widodo indonéz elnököt.  A hétfőn nyilvánosságra hozott levél, amelyet több mint kilencvenen írtak alá, köztük Cameron Diaz, Simon Cowell, Ellen DeGeneres és Ricky Gervais, hangoztatja, hogy a tilalommal Indonézia "egy szégyenfolttól szabadulna meg" és az országot "egy világ ünnepelné".
   
A Kutyahúsmentes Indonéziáért állatvédő koalíció szerint a kutya- és macskahúsfogyasztás egészségügyi veszélyekkel is jár.
   
Az indonéz lakosságnak csak egy kis hányada fogyaszt kutyahúst, ám egy 250 milliós népességű országban ez még így is jelentős piacot képez. 
   
A nemzetközi hírességek annak nyomán emelték fel szavukat, hogy helyi állatvédők és a Humane Society International aktivistái januárban rejtett kamerával készült felvételeket tettek közzé kutyák és macskák, köztük lopott házikedvencek kegyetlen lemészárlásáról Celebesz (Szulavézi) sziget északi részén. 
   
A felvételeken látható, amint közönség, köztük gyermekek előtt doronggal agyonverik a kutyákat, majd lángszóróval leperzselik a szőrt az állatokról, amelyek egy része még él. 
   
A botrány nyomán a hírhedt észak-celebeszi Tomohon "extrémpiacon" felhagytak a kutyák és macskák nyilvános leölésével, de továbbra is árusítanak más településekről odaszállított állattetemeket. 
   
Az állatvédők szerint Észak-Celebeszen hetente több ezer kutyát és macskát "vágnak le", többségében más tartományokban összeszedett állatokat.
 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?