Utazz

Újranyit a vidámpark, ahol többen meghaltak

MTI

2016. december 1. 02:06

December 10-én nyitja meg ismét a kapuit az ausztráliai Dreamworld élménypark, amelynek vízi hullámvasútján négy ember vesztette életét októberben.

December 10-én nyitja meg ismét a kapuit az ausztráliai Dreamworld élménypark, amelynek vízi hullámvasútján négy ember vesztette életét októberben.

Az október 25-i balesetben a Thunder River Rapids nevű attrakció sebes zuhatagokon végigrobogó csónakjainak egyike felborult, a benne tartózkodók közül két felnőtt kirepült, két másik pedig a vontatókötél alá szorult, írja az MTI.

A 32-42 éves áldozatok - két férfi és két nő - közül senkit sem sikerült megmenteni. A Queensland állambeli Gold Coaston működő élményparkot bezárták a tragédiát követően.

A Dreamworld vezérigazgatója, Craig Davidson szerdai közlése szerint december 10-én az élménypark és a szomszédos WhiteWater World nevű létesítmény is megnyitja a kapuit, miután a többszintű, belső és külső szakértők által végzett vizsgálatok, valamint az ausztrál munkavédelmi hatóságok is igazolták, hogy az egyes attrakciók teljes biztonsággal használhatóak.

Az élménypark egyelőre csak az eszközök egy részét fogja működtetni.

A cég már korábban közölte, hogy a Thunder River Rapids hullámvasutat az áldozatok emléke előtti tiszteletből lebontják, és az elhunytak hozzátartozóival konzultálva méltó, állandó emlékművet is állítanak a baleset áldozatainak.

A halálozások ügyében még tart a halottkémi vizsgálat. A vidámparkot akár 3 millió ausztrál dollárpénzbírsággal, vezetőit pedig öt évig terjedő börtönnel sújthatják, ha bebizonyosodik, hogy bűnös hanyagság történt.
 

Önnek ajánljuk