Utazz

Tovább zuhanó repülőjegyárak

Hosszú idő után ismét válogathatunk a kedvező árú repülőjegyekből, hiszen újra megjelentek a 100 euró alattiak. Sőt, a távolsági járatoknál is csökkenés figyelhető meg, aki utazni akar, annak novemberi indulással érdemes tervezni, hiszen decemberben – átmenetileg, az ünnepek miatt – várhatóan újra emelkednek az árak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 11. 19:00

SZABÓ LÁSZLÓ

Novemberben a vizsgált városok közül hatba lehet eljutni 100 eurós ár alatt. A legolcsóbb célállomás most München (75 euró), majd a német főváros következik, Berlinbe csupán 76 eurót kérnek egy menettérti repülőjegyért, utána Koppenhága és Párizs következik, mindkét népszerű városban novemberben 84 eurós áron repülhetünk el. Még két olyan európai város van, ahova a lélektani határnak is számító, 100 eurós ár alatt lehet repülőjegyet foglalni, ez pedig Róma és London.

Bár Amszterdamba ennél kicsit többe kerül a repülőjegy, azért a 117 eurós ár kedvezőnek mondható, ahogy az isztambuli és a lisszaboni 148 eurós repülőjegy is. A spanyol városok most kicsit drágábba kerülnek, a Barcelonába tartó gépre 160 euróért, míg a Madridba ennél is drágábban, 172 euróért foglalhatunk jegyet.

De nem csak az európai jegyek ára csökkent, a távolabbi célállomásokra is kedvezőbb áron juthatunk el. Dubajba például már 400 euró alatt foglalhatunk jegyet, azok, akik a kínai fővárosra kíváncsiak, azoknak sem kell 450 eurónál többet fizetniük, de Tokióba is kedvező az ár (462 euró). A mexikói tengerpartra, Cancúnba a legdrágább a jegy novemberben, 890 eurót kell fizetni egy retúrjegyért.

Az amerikai célállomásokra tartó gépeknél inkább stagnálás figyelhető meg, várhatóan ez így is marad, amíg nem jelenik meg Budapesten egy nemzeti légitársaság. Amíg volt Malév, akkor gyakran 400 euró alatti áron is foglalhattunk jegyet New Yorkba, most azonban a legolcsóbb jegy általában az 550 eurót is meghaladja. Ugyanez igaz San Franciscóra és Miamira is.

A legnagyobb a csökkenés az ausztráliai célállomásoknál, eddig 1000–1200 euró között mozgott az ár, most pedig már 758 euróért eljuthatunk Sydney-be.

Decemberben várhatóan ideiglenesen növekedni fognak az árak, hogy aztán a légitársaságok januártól márciusig újabb akciókkal csábítsák repülésre az utasokat.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Vlcan

A gazdák fellélegezhetnek, továbbra is működhet az Agrárkifizető Ügynökség

Párkány

Kik voltak a párkányi csatában harcoló magyarok?

korcok

Korčok: próbálják a szlovákiai magyarok a világot egy percig a mi szemünkkel látni

A négy „víziorgonasíp” és a dombormű annyira összetartozott, hogy talán fel sem tűnne, ha egyszer csak újra ott találnánk reggel. (Kép: megyei könyvtár)

Nosztalgiázzunk a 750 éves Győr utolsó fél évszázadáról! 

ez

Meg akarták tudni, milyen érzés ölni, ezért kegyetlenül meggyilkoltak egy 47 éves kőművest

v

Okos játékkal győzött a DAC Zsolnán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.