Milyen utazási információkat keresünk?

<p>Az utazások szervezése során ma már megkerülhetetlen az internetes felület, ezt nemcsak információgyűjtésre, hanem már foglalásokra is használjuk. A legnagyobb keresőoldal, a Google most nyilvánosságra hozta, hogy a 2016-os évben hogyan kerestünk utazási információkat. Mint ahogy az az adatokból is kiderül, a szlovákiaiak számára ma már az internet a legfőbb információforrás.</p>

Az utazások szervezése során ma már megkerülhetetlen az internetes felület, ezt nemcsak információgyűjtésre, hanem már foglalásokra is használjuk. A legnagyobb keresőoldal, a Google most nyilvánosságra hozta, hogy a 2016-os évben hogyan kerestünk utazási információkat. Mint ahogy az az adatokból is kiderül, a szlovákiaiak számára ma már az internet a legfőbb információforrás. 

 

Célállomásokra keresünk

A legnagyobb számú keresést a célállomásokkal kapcsolatban hajtották végre a szlovákiaiak, ez az összes keresés 62 százaléka. Ezt követően a hotelekre (21 százalék) és a repülőjegyekre (6 százalék) kerestünk rá. Az előző évhez viszonyítva 14–18 százalékos növekedés volt az utazásokkal kapcsolatos keresések számában.

A hotelekkel kapcsolatban a keresések 68 százalékában konkrét célállomások szállásaira kerestünk, ugyanígy a célállomással kapcsolatban kerestünk vonatkapcsolatokat, autóbuszos összeköttetéseket. Ha repülőjegyet keresünk, akkor általában a konkrét légitársaság vagy repülőjegy-értékesítő ajánlatait böngésszük (84 százalék). Mind az utazások, mind pedig a last minute nyaralások tekintetében azonos a keresések aránya (37 százalék), itt is hasonló a trend, azaz elsősorban az adott utazási iroda ajánlataira keresünk, vagy egy konkrét célállomásra. 

 

Növekvő mobilos keresések

Az okostelefonok és a gyors mobilinternet megjelenésével megváltoztak a keresési szokásaink is, ma már a böngészés, pontosabban az utazási információgyűjtés harmadát mobiltelefonon végezzük, ez pedig 54 százalékkal több, mint a 2015-ös adat. Mobiltelefonon a szállítókra, taxikra keresünk a leggyakrabban (64 százalék), de továbbra is gyakran nézzük okostelefonon az időjárási előrejelzéseket. Mobiltelefonunkon böngészve szintén gyakoriak a keresések a célállomással kapcsolatos lehetőségekről, helyi kirándulásokról. 

 

Országok, városok

Ha megvizsgáljuk a célállomásokat, amelyekre a leggyakrabban kerestünk, akkor látható, hogy a legnépszerűbb Szlovákia. Ezen belül főleg az alábbi kulcsszavakra, helyekre kerestünk: Pozsony, Magas-Tátra, Kassa, Liptószentmiklós és Poprád. De nemcsak a hazai helyek voltak népszerűek a keresők körében, hiszen sokan kerestek az alábbi külföldi országokra, a velük kapcsolatos tudnivalókra, hasznos információkra: Cseh­ország, Horvátország, Olaszország, Magyarország, Ausztria, Spanyolország és Görögország. Ha a legtöbbet keresett városokat rangsoroljuk, akkor a következő a lista: Bécs, Prága, Budapest, Schwechat és London. 

 

Márciusban keressük a repülőjegyet

A melegebb hónapokban (május-augusztus) főleg a konkrét célállomásokra, az ottani lehetőségekre keresünk. Az eredmények alapján állítható, hogy ezekben a hónapokban keresünk szállásajánlatokat, szervezett utazásokat, autókölcsönzési lehetőségeket. A last minute ajánlatok leginkább a nyári hónapokban, azaz júniusban, júliusban és augusztusban népszerűek. 

Bár a repülőjegyekre az egész év folyamán keresünk, a „főszezon” mégis márciusban van, valószínűleg azért, mert ebben a hónapban kezdjük el szervezni a nyári kirándulásokat, utazásokat. Ezzel szemben október és november az a két hónap, amikor a legkisebb az érdeklődés a repülőjegyes oldalak iránt. 

 

Mikor keresünk?

A Google összeállításából az is kiderült, hogy bár folyamatosan keresünk utazási információkra az interneten, a legintenzívebben a nyári hónapokban böngésszük ezeket az oldalakat. Ha heti lebontásban nézzük, akkor a hétfő a legnépszerűbb nap, a napszak szerint pedig tízkor kezdjük a böngészést, és a keresési aktivitás este nyolc óra körül éri el a csúcsot. 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?