Utazz

Melyik városban van a legtöbb ötcsillagos hotel?

Egy hosszú lista a luxus hotelekről sok mindent elmond egy városról: a vásárlási lehetőségek minőségétől kezdve a kínált igényes attrakciókig – állítja a statista.com.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 23. 01:37

Egy hosszú lista a luxus hotelekről sok mindent elmond egy városról: a vásárlási lehetőségek minőségétől kezdve a kínált igényes attrakciókig – állítja a statista.com.

Amikor egy luxus utazást tevezésére kerül a sor, bizonyos helyek több lehetőséget kínálnak mint mások. London kimagasló ebből a szempontból. A Five Star Alliance adataira támaszkodó Knight Frank jelentés szerint az angol fővárosnak 75 öt csillagos hotelje van, több, mint bármelyik másik városnak a világon. Ez a rengeteg luxus felnyomja az átlagot, de a HRS adatai szerint London a maga 217 dolláros átlagos szoba ár/éjszakájával még így is csak az ötödik a világ legdrágább vendégéjszakájú helyeinek.

Az Egyesült Arab Emírségeknek nem is kell versenyeznie a szomszéd országokkal a túristákért. Ennek eredménye képpen a dubaji szálloda ipar fokozatosan fejlődött az elmúlt években, jelenleg a második legtöbb, 61, 5 csillagos szállodával rendelkezik.

New York szintén impozáns számmal büszkélkedhet, a maga 59 öt csillagos hoteljével. Ezt talán kevésnek érezhetnénk, tekintve hogy a város szinte végtelen sok attrakcióval, utazási lehetőséggel és megszámlálhatatlan lehetőséggel szolgál a pénz szórásra. A HRS adatai szerint itt a legdrágábbak a hotel árak, átlagosan 306 dollár egy vendégéjszaka. (Turizmusonline.hu)

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"300643","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 428px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"300644","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 428px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Rég nem látott sokk az olajpiacon: hamarosan még drágábban tankolhatunk

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?