Utazz

Így rabolnak a zsebtolvajok

A Telegraph összegyűjtött néhány rémtörténetet, amelyben utazók bevallották, hogyan lettek szélhámosok áldozatai külföldön. Tanuljon a hibáikból, és emlékezzen rá, hogy aki a pályaudvaron nagyon barátságosan segít, nem feltétlen a barátja, hogy aki éttermet ajánl, könnyen lehet, hogy saját cinkostársaihoz protezsálja be.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 25. 19:00

ÖSSZEFOGLALÓ

Íme néhány tipikus trükk, amivel a világ minden országában megpróbálkoznak. Athénban járt Rick Davies, aki a Budapestről is ismert rémtörténetbe keveredett – majdnem. Egy bárba kísérte egy vendégszerető görög, ahol az asztalához ült két hölgy. Davies okos volt, nem hívta meg a lányokat semmire, és gondosan ügyelt rá, hogy csak a saját italát fizesse plusz egy sört, amit idegenvezetőjének vett. Egy 500 drachmással lépett a pulthoz, átnyújtotta. A pultoshölgy elfordult, visszafordult, de ekkor már egy 50 drachmást tartott a kezében, azt ismételgetve, hogy ez bizony kevés.

Jennifer Lunn és társa Párizsba utazott. A pályaudvaron a térképet böngészték, amikor egy barátságos francia melléjük lépett, hogy segítsen megfejteni a francia város térképét és a tömegközlekedés rendszerét. Amikor a jegykiadó automatához léptek, akkor a kéretlen barát a saját hitelkártyáját előrántotta, és addig ügyeskedett, amíg a két eltévedt turistának egy 66 eurós összeget tudott mutatni az automata kijelzőjén. Még egy kis varázslás, és már ki is potyogott két jegy az automatából. A 66 eurót készpénzben elfogadta, majd eltűnt. Persze a szálláson végül kiderült, hogy a két jegy 2 eurót ért.

Julian Howe is hasonló bajba került, őt és barátait is egy segítőkész helyi kísérte el a megfelelő helyre. Barcelonában egy taxiban ült barátaival, akik tengerparti étteremben szerették volna elkölteni a pénzüket. „Konferencia van a városban, minden étterem csordultig tele”, mondta a taxisofőr, ámde – nahát, micsoda szerencse – ismer egy helyet, amit a barátja gründol, ott kapnak asztalt. Tényleg kaptak és megrendelték a szintén nagyon segítőkész pincértől a „nap különleges tengeri sügér” fogását. Ez, ahogy a számláról kiderült, pont a háromszorosa volt a „tengeri sügérnek”, ami pontosan ugyanazt „tudta”, mint a nap ajánlata.

A nizzai repülőtéren sétált F. P. Willis, 1 euróért egy kis hordárkocsit szerzett magának, amelynek árát akkor kaphatja vissza, ha a parkolóba visszatolja – akárcsak egy Tesco-kosarat. Egy fiatalember azonban, amikor óvatlanul nem figyelt, leemelte csomagját, és elvitte a taligát.

A Ramblas (Barcelona) piacán sétálgatott és vásárolt Jon és Georgina Cole. Elmondásuk szerint a zsebtolvajok minden bizonnyal már egy ideje figyelték őket, hiszen pontosan tudták kinél és melyik zsebben találnak pénzt. Cole-hoz, a férjez lépett valaki, összemocskolta az ingét. Úgy tűnt, mintha galambok piszkították volna le. Ekkor egy idős, kedves úr szólította meg őket, és elmagyarázta, hogy hol találják a nyilvános mosdót. Még el is kísérte őket. Ugyan a nagyobb értékeket – telefon, fényképezőgép – Georgina magához vette, de amikor Cole visszavette volna az ingét, már nyitva találta a zsebét és 160 euró hiányzott belőle. A segítőkész öreg eltűnt.

Amszterdamban járt egy névtelen áldozat, amikor a pályaudvaron odalépett hozzá két férfi. Könnyektől elhomályosult szemmel mesélték, hogy a fiatalabbik egy régen eltűnt gyermek, akit most az idősebb sok év után megtalált a távoli városban. Most szeretnének egy fényképet, hogy török rokonaiknak hazaküldjék.

A brit turista lerakta a csomagját, hogy segítsen. Ebben a pillanatban ketten odarohantak hozzá, felkapták a pogygyászt, és elszaladtak – akárcsak a kamurokonok. (O)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
pellegrini k

Pellegrini: Szlovákiának új kormányra van szüksége, ne kínozzuk tovább a nemzetet

csapvíz k

Mintha nem lenne elég bajunk – most vízhiány miatt hirdettek vészhelyzetet

ll

Szlovákiai magyar írót díjaztak

liz truss

Brit külügyminiszter: Túl keveset költött a Nyugat Ukrajnára, ezért sikerült Putyinnak lerohannia

vízimentő

TRAGÉDIA: Beugrott felesége után a vízbe, hogy kimentse, végül megfulladt

buszbaleset

Legalább 20 ember meghalt és további 12 megsérült egy buszbalesetben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.