Így rabolnak a zsebtolvajok

<p>A Telegraph összegyűjtött néhány rémtörténetet, amelyben utazók bevallották, hogyan lettek szélhámosok áldozatai külföldön. Tanuljon a hibáikból, és emlékezzen rá, hogy aki a pályaudvaron nagyon barátságosan segít, nem feltétlen a barátja, hogy aki éttermet ajánl, könnyen lehet, hogy saját cinkostársaihoz protezsálja be.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

Íme néhány tipikus trükk, amivel a világ minden országában megpróbálkoznak. Athénban járt Rick Davies, aki a Budapestről is ismert rémtörténetbe keveredett – majdnem. Egy bárba kísérte egy vendégszerető görög, ahol az asztalához ült két hölgy. Davies okos volt, nem hívta meg a lányokat semmire, és gondosan ügyelt rá, hogy csak a saját italát fizesse plusz egy sört, amit idegenvezetőjének vett. Egy 500 drachmással lépett a pulthoz, átnyújtotta. A pultoshölgy elfordult, visszafordult, de ekkor már egy 50 drachmást tartott a kezében, azt ismételgetve, hogy ez bizony kevés.

Jennifer Lunn és társa Párizsba utazott. A pályaudvaron a térképet böngészték, amikor egy barátságos francia melléjük lépett, hogy segítsen megfejteni a francia város térképét és a tömegközlekedés rendszerét. Amikor a jegykiadó automatához léptek, akkor a kéretlen barát a saját hitelkártyáját előrántotta, és addig ügyeskedett, amíg a két eltévedt turistának egy 66 eurós összeget tudott mutatni az automata kijelzőjén. Még egy kis varázslás, és már ki is potyogott két jegy az automatából. A 66 eurót készpénzben elfogadta, majd eltűnt. Persze a szálláson végül kiderült, hogy a két jegy 2 eurót ért.

Julian Howe is hasonló bajba került, őt és barátait is egy segítőkész helyi kísérte el a megfelelő helyre. Barcelonában egy taxiban ült barátaival, akik tengerparti étteremben szerették volna elkölteni a pénzüket. „Konferencia van a városban, minden étterem csordultig tele”, mondta a taxisofőr, ámde – nahát, micsoda szerencse – ismer egy helyet, amit a barátja gründol, ott kapnak asztalt. Tényleg kaptak és megrendelték a szintén nagyon segítőkész pincértől a „nap különleges tengeri sügér” fogását. Ez, ahogy a számláról kiderült, pont a háromszorosa volt a „tengeri sügérnek”, ami pontosan ugyanazt „tudta”, mint a nap ajánlata.

A nizzai repülőtéren sétált F. P. Willis, 1 euróért egy kis hordárkocsit szerzett magának, amelynek árát akkor kaphatja vissza, ha a parkolóba visszatolja – akárcsak egy Tesco-kosarat. Egy fiatalember azonban, amikor óvatlanul nem figyelt, leemelte csomagját, és elvitte a taligát.

A Ramblas (Barcelona) piacán sétálgatott és vásárolt Jon és Georgina Cole. Elmondásuk szerint a zsebtolvajok minden bizonnyal már egy ideje figyelték őket, hiszen pontosan tudták kinél és melyik zsebben találnak pénzt. Cole-hoz, a férjez lépett valaki, összemocskolta az ingét. Úgy tűnt, mintha galambok piszkították volna le. Ekkor egy idős, kedves úr szólította meg őket, és elmagyarázta, hogy hol találják a nyilvános mosdót. Még el is kísérte őket. Ugyan a nagyobb értékeket – telefon, fényképezőgép – Georgina magához vette, de amikor Cole visszavette volna az ingét, már nyitva találta a zsebét és 160 euró hiányzott belőle. A segítőkész öreg eltűnt.

Amszterdamban járt egy névtelen áldozat, amikor a pályaudvaron odalépett hozzá két férfi. Könnyektől elhomályosult szemmel mesélték, hogy a fiatalabbik egy régen eltűnt gyermek, akit most az idősebb sok év után megtalált a távoli városban. Most szeretnének egy fényképet, hogy török rokonaiknak hazaküldjék.

A brit turista lerakta a csomagját, hogy segítsen. Ebben a pillanatban ketten odarohantak hozzá, felkapták a pogygyászt, és elszaladtak – akárcsak a kamurokonok. (O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!