Huszonöt méteres lyuk a vízben

Amióta minden hajót és repülőgépet navigációs berendezéssel és rádióval szerelnek fel, az eltűnésnek kicsi a valószínűsége. Azonban napjainkban is akadnak rejtélyes esetek.

Évente húsz-huszonöt hajó tűnik el a tengeren. Néhány esetben a tulajdonos és a legénység beleegyezésével: valamilyen elhagyatott kikötőben átfestik és új nevet adnak a hajónak, majd jelentkeznek a biztosítónál. Előfordul azonban, hogy a vízi és a légi járművek egyszerűen eltűnnek a radarképernyőkről. Adódhat persze műszaki hiba, rossz légköri és vételi viszonyok. Az ilyen rejtélyes „hibák” azonban mindig egy bizonyos helyhez köthetők: a Florida, a Bermuda-szigetcsoport és a Puerto Rico között elterülő területhez. Gyanakodtak már idegen bolygókról áttelepült, láthatatlan lényekre, a közép-amerikai indián kultúrák bosszúálló túlélőire, vagy valamelyik nagyhatalomra is. Valaki szerint a Bermuda-háromszögben nyílik a mennyország (vagy a pokol) kapuja, vagy az itt eltűnt emberek egy időtlen térbe kerülnek. Film született egy másik elképzelésből: a környéken ufók garázdálkodnak, az általuk fogságba ejtett emberek nem öregednek meg, csak akkor, amikor már kikerülnek a háromszögből.

Persze a tudósok is felfigyeltek a furcsa jelenségekre. Orosz szakemberek például megállapították, hogy heves viharok alkalmával az emberi füllel nem érezhető infrahanghullámok keletkeznek, váltakozó erősségük rövid időn belül is károsan befolyásolja az emberi szervezet működését. Ennél is érdekesebb a Skylab amerikai űrhajó megfigyelése: nagyfrekvenciás radarkészülékkel megállapították, hogy a háromszögön belül mintegy 700 négyzetkilométeres területen a tengervíz szintje 25 méterrel (!) alacsonyabb a normálisnál. Érdekes módon nem mindig. A szóban forgó terület ugyanis meglepően forgalmasnak számít mind a vízi, mind a légi közlekedésben, az arra járó hajósok legtöbbször még egy árva repülő csészealjjal sem találkoztak. (szge)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?