Utazz

Halál a világ legmagasabb csúszdáján

MTI

2016. augusztus 9. 15:59

Nyaksérülés miatt halt meg egy tíz éves fiú a világ legmagasabb vízi csúszdáján Kansas City mellett még vasárnap - közölte a helyi rendőrség. A tájékoztatás szerint Caleb Thomas Schwab, aki egy kansasi republikánus képviselő gyermeke, "végzetes nyaksérülést" szenvedett, miközben két nővel együtt csúszott le az 51 méter magas csúszdáról.

A közlés szerint a park vészhelyzeti egysége már holtan találta a fiút a csúszda aljában. A két nő egyébként szintén megsérült az arcán, őket a helyi kórházban látták el.
   

Az eset a Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít: a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.
   

A tragédia után Scott Schwab kansasi republikánus képviselő és felesége közleményben hozta nyilvánosságra, hogy tízéves fiuk, Caleb Thomas Schwab szenvedett halálos balesetet a csúszdán. A gyermek a szüleivel tartózkodott a vízi parkban vasárnap.
    

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni.
   

A csúszdaparkot a tervek szerdán nyitják meg, a Verrückt további működését felfüggesztették a vizsgálat idejére és annak eredményétől függően a hatóságok döntik majd el, hogy meg lehet-e ismét nyitni.

Önnek ajánljuk