Utazz

Bár utazhatunk, egyre több ország szigorít

A delta variáns miatt egyre több ország szi­gorít a beutazási fel­tételeken, így egyre inkább megvalósulni látszik az az elképzelés, hogy idén nyáron csak azok tudnak valóban szabadon utazni, akik már teljesen be vannak oltva, és a második oltás­tól már eltelt két hét (az egydózisú vakcinák esetében 21 nap). Korlá­tozásokról, szigorításokról szólnak a legfrissebb hírek.
Szabó Laci

2021. július 16. 13:15

koronavírus utazás
- TASR-felvétel

Görögország

Görögország bejelentette, hogy szigorítja a korlátozásokat a tu­risták által kedvelt úti célokon, válaszul a koronavírus delta vál­tozatának terjedése miatti növek­vő esetszámra. Sok helyen, mint például a bárokban, mozikban és színházakban csak oltással le­het majd beltéren tartózkodni. A mediterrán országban a The Teleg­raph értesülése szerint a hatóságok az oltás beadását megtagadó em­bereket okolják a fertőzések szá­mának ugrásszerű emelkedéséért. Az elmúlt két hétben ugyanis Görögországban százezer lakosra át­lagosan hetven koronavírus-fertő­zött jutott. Bizonyos szakmákban kötelező lesz az oltás, a bárokban, mozikban és színházakban csak oltással lehet majd beltéren tartóz­kodni. A korlátozások országszerte érvényesek lesznek, beleértve a gö­rög szigeteket is. „Az ország nem fog ismét leállni néhány ember miatt” – mondta a görög minisz­terelnök az intézkedéseket bejelen­tő televíziós beszédében.

Spanyolország

Spanyolország is szigorítja a sza­bályait, miután az országban a koronavírusos megbetegedések száma két hét alatt meghárom­szorozódott. A földközi-tengeri régióban több mint 30 települé­sen, köztük Valencia városában és a népszerű tengerparti üdülőhe­lyen, Benicassimban újra beveze­tik az éjszakai kijárási tilalmat és a 10 főnél nagyobb létszámú társa­dalmi összejöveteleket is betiltják.

Málta

Málta július 14-től csak azokat a turistákat engedi be, akik mind­két oltást megkapták. „Mi le­szünk az első uniós állam, amely így tesz, de meg kell védenünk a társadalmunkat” – közölte Chris Fearne egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján. Az egészség­ügyi tárcavezető annak nyomán nyilatkozott, hogy hétfő óta meg­kétszereződött az azonosított új fertőzöttek száma a szigetország területén. Eddig a turisták nega­tív PCR-teszttel is beutazhattak a britek kivételével, akik a delta variáns miatt már eddig is csak a második oltásukat követően lép­hettek az országba. Fearne ugyan­akkor arról is beszámolt, hogy az esetszám megugrása olyan turis­tákhoz köthető, akik nem voltak beoltva, de negatív teszteredmény birtokában felszállhattak a repü­lőgépre. A legtöbben közülük fi­atalok, akik angol tannyelvű isko­lákban diákok. Hozzátette, hogy ezeket az oktatási intézményeket szerdától bezárják.

Szlovénia

Július 15-től új határátlépési feltéte­lek lépnek érvénybe Szlovéniában. Függetlenül attól, hogy milyen járványügyi besorolású egy ország, a beutazást védettségi igazoláshoz kötik – írta a helyi sajtó. Kivételt képeznek ez alól azok a külföldi állampolgárok, akik rendelkeznek ingatlannal vagy mezőgazdasági földdel Szlovéniában, valamint a 15 évnél fiatalabbak, akik szüleik vagy nevelőik kíséretében érkeznek az országba.

(Szabó Laci, MTI)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pékek

Eltűnhet a friss hazai kenyér az üzletekből

párkány vastelep

Párkány: telekcsere lehet az igazán jó megoldás

oltatlan

A lakosság jelentős része érzelmi alapon dönt az oltásról

Caputova

Rendőrháború: az államfő közbelép

cekan

Galéria: 5 tényező, ami eldöntheti, hogy kórházba kerül-e a koronavírus miatt

magas vérnyomás

Nemcsak a sebességet, hanem a vérnyomást is mérik majd a rendőrök

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.