Utazz

Arcfelismerő kapukat tesztel az amszterdami repülőtér

A technika fejlődésével a repülőterek és légitársaságok is igyekeznek minél gyorsabbá és egyszerűbbé tenni utasaik számára a légiközlekedést. Az amszterdami Schiphol reptéren most új, arcfelismerő beszállókapukat tesztelnek, amelyek a jövőben lerövidíthetik a járatok beszállításának idejét – írja az Airportal.hu légügyi portál.
Airportal.hu

2019. február 21. 00:54

Fotó: news.schiphol.com - Képarchívum

Arcfelismerő kapukat tesztel az amszterdami repülőtérA világ legnagyobb repülőterei már javában tesztelik azokat az újításokat, amelyekkel felgyorsíthatják a csomagfeladás, a check-in vagy a biztonsági ellenőrzés olykor igen hosszadalmas procedúráját.

Az amszterdami Schiphol kezdett bevezetni egy újítást – egyelőre kísérleti fázisban, és kizárólag a Cathay Pacific Airways utasai számára.

Az arcfelismerő kapuk segítségével az utasoknak nem kell többé lépten-nyomon bemutatniuk az útlevelüket és a beszállókártyájukat. Az utasok a check-in után egy regisztrációs ablakhoz mennek, ahol az úti okmányukat, a beszállókártyájukat, valamint az arcukat is beszkenneli a gép. Ez után jön a biztonsági- és útlevél ellenőrzés, amely természetesen továbbra sem maradhat el.

A beszállókapu előtt azonban nincs szükség még egyszer bemutatni az okmányokat, az arcfelismerő kapu ugyanis megvizsgálja az arcot, és amint felismeri a korábban készített kép alapján, kinyílik.

A jelenlegi formájában a kapu ugyan már képes a felismerésre, de a tesztüzem alatt, egyelőre még be kell mutatni az okmányokat is.

Hasonló teszt már korábban is volt az amszterdami repülőtéren, akkor a KLM utasok próbálhatták ki a biometrikus beléptető rendszert az arcfelismerő kapukkal. (Airportal.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?