Gútán sikeres a Tanuljunk az Új Szóval program

g
Gúta |

A tanárnő külön kiemelte, hogy a munkafüzetek az ismertanyagon túl nagyon szépen illusztráltak.

A gútai Corvin Mátyás Alapiskola már egy évtizede bekapcsolódik a Tanuljunk az Új Szóval programba. Molnár Angéla magyar-angol szakos pedagógus, a program helyi koordinátora szerint az elmúlt évek során kollégáival együtt számos pozitív tapasztalatot szereztek. Az egyes tantárgyakhoz kötődő munkafüzeteket nemcsak a programban résztvevő, de az utánuk jövő évfolyamokban is segédeszközként, kiegészítő tananyagként használják a tanárok.

A diákok rá vannak kényszerülve, hogy forrásanyaggal dolgoznak, szövegértési és szövetértelmezési feladatokat oldanak, meg kell találniuk a különböző információkat a lapban. Van, hogy csoportosan végeznek egy-egy feladatot, ami segíti őket abban, hogy megtanulják, miként kell elosztani a feladatokat, együttgondolkozni. Több rajzos feladat is van, amelyek során az esetleg tanulásban gyengébb, de jó kézügyességű tanulóknak is sikerélményük lehet. Én külön nagyra értékelem, hogy a munkafüzetek az ismertanyag mellett nagyon szépen illusztráltak – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait Molnár Angéla. – A polgári nevelést oktató kollégák például dicsérik a pénzügyi, gazdálkodási alapismeretek témakörét felölelő munkafüzetet, hasznos, jól szemléltetett, gyakorlati feladatokat tartalmaz. De ugyanígy említhetném a környezetismereti, földrajzi vagy az etika órán használt munkafüzeteket is.

A most nyolcadikos Ferenczi Boglárka Csenge, Csősz Viktória és Csősz Krisztián hatodik évfolyamban polgári nevelés órán „tanult együtt” az Új Szóval. Azért is tetszettek nekik ezek az órák, mert kevésbé voltak stresszesek, mint amikor a tankönyvet használták, érdekes feladatokat kaptak, felszabadultabban, oldottabban szóltak hozzá egy-egy témához. Általában gazdasági, politikai témájú cikkeket kellett olvasniuk a lapban, ezekhez kötődő feladatokat megoldani, amit aztán a következő órán megbeszéltek, elemeztek. Érdekelték őket a természettudományi tárgyú írások, ebből még többet is szívesen olvastak volna. Boglárka elmondta, nagyszüleinél azóta is rendszeresen forgatja lapunkat, nagyon tetszik neki az Egészségmagazin, szívesen olvas különböző természetes gyógymódokról, legutóbb a méz jótékony hatását taglaló írás keltette fel a figyelmét. „Én már kétszer is szerepeltem az Új Szóban, egyszer a tiszta egyesek között, nagyszüleim a tudtom nélkül küldték be a fényképemet, és nagyon kellemesen megleptek vele – árulta el Boglárka. – Másodszor pedig véletlenül kerültem rá egy képre, a kamocsai Gasztrofesztiválon Laci bácsi mesterszakácsot fényképezték és én épp a háttérben tartózkodtam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?