Gútán sikeres a Tanuljunk az Új Szóval program

Gúta | A tanárnő külön kiemelte, hogy a munkafüzetek az ismertanyagon túl nagyon szépen illusztráltak.
V. Krasznica Melitta

2018. december 18. 15:58

Csősz Krisztián, Csősz Viktória és Ferenczi Boglárka Csenge tanárnőjük, Molnár Angéla társaságában

A gútai Corvin Mátyás Alapiskola már egy évtizede bekapcsolódik a Tanuljunk az Új Szóval programba. Molnár Angéla magyar-angol szakos pedagógus, a program helyi koordinátora szerint az elmúlt évek során kollégáival együtt számos pozitív tapasztalatot szereztek. Az egyes tantárgyakhoz kötődő munkafüzeteket nemcsak a programban résztvevő, de az utánuk jövő évfolyamokban is segédeszközként, kiegészítő tananyagként használják a tanárok.

A diákok rá vannak kényszerülve, hogy forrásanyaggal dolgoznak, szövegértési és szövetértelmezési feladatokat oldanak, meg kell találniuk a különböző információkat a lapban. Van, hogy csoportosan végeznek egy-egy feladatot, ami segíti őket abban, hogy megtanulják, miként kell elosztani a feladatokat, együttgondolkozni. Több rajzos feladat is van, amelyek során az esetleg tanulásban gyengébb, de jó kézügyességű tanulóknak is sikerélményük lehet. Én külön nagyra értékelem, hogy a munkafüzetek az ismertanyag mellett nagyon szépen illusztráltak – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait Molnár Angéla. – A polgári nevelést oktató kollégák például dicsérik a pénzügyi, gazdálkodási alapismeretek témakörét felölelő munkafüzetet, hasznos, jól szemléltetett, gyakorlati feladatokat tartalmaz. De ugyanígy említhetném a környezetismereti, földrajzi vagy az etika órán használt munkafüzeteket is.

g
A Corvin Mátyás Alapiskolában rendszeresen használják lapunk munkafüzeteit - A szerző felvételei

A most nyolcadikos Ferenczi Boglárka Csenge, Csősz Viktória és Csősz Krisztián hatodik évfolyamban polgári nevelés órán „tanult együtt” az Új Szóval. Azért is tetszettek nekik ezek az órák, mert kevésbé voltak stresszesek, mint amikor a tankönyvet használták, érdekes feladatokat kaptak, felszabadultabban, oldottabban szóltak hozzá egy-egy témához. Általában gazdasági, politikai témájú cikkeket kellett olvasniuk a lapban, ezekhez kötődő feladatokat megoldani, amit aztán a következő órán megbeszéltek, elemeztek. Érdekelték őket a természettudományi tárgyú írások, ebből még többet is szívesen olvastak volna. Boglárka elmondta, nagyszüleinél azóta is rendszeresen forgatja lapunkat, nagyon tetszik neki az Egészségmagazin, szívesen olvas különböző természetes gyógymódokról, legutóbb a méz jótékony hatását taglaló írás keltette fel a figyelmét. „Én már kétszer is szerepeltem az Új Szóban, egyszer a tiszta egyesek között, nagyszüleim a tudtom nélkül küldték be a fényképemet, és nagyon kellemesen megleptek vele – árulta el Boglárka. – Másodszor pedig véletlenül kerültem rá egy képre, a kamocsai Gasztrofesztiválon Laci bácsi mesterszakácsot fényképezték és én épp a háttérben tartózkodtam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?