Zutty, durr, bumm: győzött és ott van a hazai Eb-n a magyar válogatott

Magyar foci

Magyarország óriásit küzdve 2:1-re legyőzte Izlandot a labdarúgó Európa-bajnokság-pótselejtezőjében Budapesten a Puskás Stadionban. Loic Nego és Szoboszlai Dominik hajrában érkező góljával megérdemelten győztek a magyarok.

A 11. percben megszerezték a vezetést az Izlandiak. Holander Filip szabálytalankodott a tizenhatos vonala előtt fél méterrel, a szabadrúgást a szigetországiak legjobbja, Gylfi Sigurdsson lőtte el, és az eddig magabiztos Gulácsi Péter a saját kapujába ejtette a labdát – 1:0.

Az első magyar lövésre egészen a 17. percig kellett várni, Holander próbálkozott, de Halldórson könnyen védte a lövést. A 21. percben Willi Orbán villant, remekül érkezett Szoboszlai szögletére, de a fejesét pontosan az izlandi kapus kezébe célozta.

Botka mentett óriásit: az izlandiak gyorsítottak rá a középpályán és Finbogasson beadását az utolsó pillanatban húzta ki az izlandi támadó elől.

A 41. percben Szoboszlainak is megvolt a saját szabadrúgása remek helyről, de nem csapódott le eléggé a labda, elszállt az izlandi kapu fölött. Az ellentámadásból Finnbogasson lőtt kapura, de Gulácsi most a helyén volt.

Az első félidő utolsó percében Szoboszlai ismét szabadrúgásból tüzelt, és noha ez sokkal messzebb volt, olyan 32-33 méterre, mégis veszélyesebb volt. Az ellentámadásból Gilfy Sigurdsson lőtt, azonban Gulácsi Péter ezúttal nagyot védett.

Az 52. percben Szalai Attila jött fel a támadással és lőtt kapura, a labda megpattant egy izlandi védőn és éppen csak Halldórson kapuja fölött hagyta el a pályát. Lendületesen kezdte a második félidőt a magyar válogatott, az izlandiak csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. A második játékrész közepén Nagy Ádám tűnt el gyanús körülmények között az izlandi tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, és nem is történt szabálytalanság.

A 86. percben eldönthette volna továbbjutást Izland. Bodvarsson hagyta ki a meccslabdát. Ez pedig megbosszulta magát, az izlandi tizenhatoson belül flipperezett egyet a labda majd pattant a csereként beállt Loic Nego elé, aki higgadtan passzolta a kapuba – 1:1.

A végére pedig felpörögtek az események, először Sallai Roland előtt adódott lehetőség, majd az izlandiak rontottak óriási ziccert. Már Gulácsi is verve volt, Sigér blokkolta a vendég támadó lövését, és a kipattanóból az egész meccsen haloványan teljesítő Szoboszlai Dominik indult meg. Majd tekert el Halldórson kapus mellett és lőtte ki a magyar válogatottat az Eb-re – 2:1.

Magyarország a jövőre halasztott kontinenstornán az F csoportjában Portugália és Franciaország ellen játszik Budapesten a Puskás Stadionba. A csoport negyedik tagja Németország lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?