Zsinórban hatodszor nyertek a rimaszombatiak

focilabda
Rimaszombat |

Sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg a rimaszombatiak, akik csak rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak a közép-szlovákiai III. labdarúgóliga táblázatának második helyére.
 

Az Anton Jánoš vezette gömöriek legutóbb a Krásno nad Kysucou együttesét verték 1:0-ra Kalmár Dávid remekül eltalált lövésével. A rimaszombatiak győzelmi sorozata szeptember 15-e óta tart, akkor 4:1-re nyertek a Martin otthonában. Azóta még gólt sem kaptak, 492 perc óta érintetlen a hálójuk.


Kevesen gondolták volna ezt a szezon elején, amikor Radovan Tatár kapus majdnem minden mérkőzésen összehozott egy gikszert. Azóta azonban a Žarnovica elleni hazai (3:0), a Liptovská Štiavnica elleni idegenbeli (3:0) és a kálnóiak elleni hazai (1:0) meccsen sem kapitulált.
Az egy fordulóval ezelőtti losonci nógrádi–gömöri rangadón, amelyet 3:0-ra nyertek a rimaszombatiak, viszont már a 17 éves Richard Šága állt a kapuban. 


„Az első számú kapusunk, Tatár civilben asztalos, és munkahelyi balesetet szenvedett, körfűrésszel belevágott az ujjaiba, és hosszú felépülés vár rá. A kapuban így Šága kapott lehetőséget, a csapatnak pedig becsületére válik, hogy igyekeztek minden módon megkönnyíteni a dolgát” – tudtuk meg Anton Jánoštól.


A losonciak elleni derbin a fiatal kapusnak csak három beívelést kellett lehúznia, múlt hétvégén a Krásno ellen pedig még ekkora veszélyben sem forgott a kapuja. A rimaszombatiak támadásban nem voltak különösen átütőek, de fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően otthon tartották a három pontot. Jelenleg kilenc kapott góllal övék a bajnokság legjobb védelme. „Ez a játékosok egyéni felelősségtudatáról is árulkodik” – dicsérte védenceit Jánoš.


A rimaszombati futball jövője szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogyan dönt a városi képviselő-testület és a polgármester a Diósgyőrrel közösen, magyarországi támogatásból megvalósítandó futballakadémiáról. A testület még a választások előtt, október 31-én is összeül, de kérdés, hogy ott egyáltalán előterjesztik-e a kérdést, és ha igen, milyen formában.
Jánoš szerint már csak a november 10-i helyhatósági választások után lesz döntés. „A jelenlegi polgármester már kijelentette, hogy ő nem írja alá az akadémia létrejöttét. Pedig amikor kora este megyek haza a stadionból, egészen elképesztő, amit látok: rengeteg gyerek, szülő, el sem férnek a pályán. Talán még sehol nem láttam ilyen élénk, nyüzsgő életet a stadionban, és bár nem vagyok szombati, én szégyellem magam, hogy ezeknek a gyereknek a stadion rothadó főépületében kell tartózkodniuk” – szögezte le a korábban élvonalbeli klubokat is megjárt szakvezető.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?