Sport

Zsinórban hatodszor nyertek a rimaszombatiak

Rimaszombat | Sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg a rimaszombatiak, akik csak rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak a közép-szlovákiai III. labdarúgóliga táblázatának második helyére.
Bőd Titanilla

2018. október 22. 18:02

Az Anton Jánoš vezette gömöriek legutóbb a Krásno nad Kysucou együttesét verték 1:0-ra Kalmár Dávid remekül eltalált lövésével. A rimaszombatiak győzelmi sorozata szeptember 15-e óta tart, akkor 4:1-re nyertek a Martin otthonában. Azóta még gólt sem kaptak, 492 perc óta érintetlen a hálójuk.


Kevesen gondolták volna ezt a szezon elején, amikor Radovan Tatár kapus majdnem minden mérkőzésen összehozott egy gikszert. Azóta azonban a Žarnovica elleni hazai (3:0), a Liptovská Štiavnica elleni idegenbeli (3:0) és a kálnóiak elleni hazai (1:0) meccsen sem kapitulált.
Az egy fordulóval ezelőtti losonci nógrádi–gömöri rangadón, amelyet 3:0-ra nyertek a rimaszombatiak, viszont már a 17 éves Richard Šága állt a kapuban. 


„Az első számú kapusunk, Tatár civilben asztalos, és munkahelyi balesetet szenvedett, körfűrésszel belevágott az ujjaiba, és hosszú felépülés vár rá. A kapuban így Šága kapott lehetőséget, a csapatnak pedig becsületére válik, hogy igyekeztek minden módon megkönnyíteni a dolgát” – tudtuk meg Anton Jánoštól.


A losonciak elleni derbin a fiatal kapusnak csak három beívelést kellett lehúznia, múlt hétvégén a Krásno ellen pedig még ekkora veszélyben sem forgott a kapuja. A rimaszombatiak támadásban nem voltak különösen átütőek, de fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően otthon tartották a három pontot. Jelenleg kilenc kapott góllal övék a bajnokság legjobb védelme. „Ez a játékosok egyéni felelősségtudatáról is árulkodik” – dicsérte védenceit Jánoš.


A rimaszombati futball jövője szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogyan dönt a városi képviselő-testület és a polgármester a Diósgyőrrel közösen, magyarországi támogatásból megvalósítandó futballakadémiáról. A testület még a választások előtt, október 31-én is összeül, de kérdés, hogy ott egyáltalán előterjesztik-e a kérdést, és ha igen, milyen formában.
Jánoš szerint már csak a november 10-i helyhatósági választások után lesz döntés. „A jelenlegi polgármester már kijelentette, hogy ő nem írja alá az akadémia létrejöttét. Pedig amikor kora este megyek haza a stadionból, egészen elképesztő, amit látok: rengeteg gyerek, szülő, el sem férnek a pályán. Talán még sehol nem láttam ilyen élénk, nyüzsgő életet a stadionban, és bár nem vagyok szombati, én szégyellem magam, hogy ezeknek a gyereknek a stadion rothadó főépületében kell tartózkodniuk” – szögezte le a korábban élvonalbeli klubokat is megjárt szakvezető.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Szállodákat és katolikus templomokat ért terrortámadás Srí Lankán, több száz áldozat

Videón az egyik Srí Lanka-i robbantás

Furgon és autó ütközött, mentőhelikoptert kellett hívni

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

Gašpar már évekkel ezelőtt tudta, hogy Vadala olasz maffia-sejtet hozott létre Szlovákiában

Nyugalomban zajlik az ukrán választás, Zelenszkij és Porosenko már szavazott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?