Zólyombrézón bebiztosíthatja felsőházi szereplését a DAC

dac

Vasárnap 17.30-kor a DAC labdarúgócsapata Zólyombrézón lép pályára a Niké Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában, egy mindkét fél számára kiemelten fontos mérkőzésen.

A DAC számára komoly téttel bír a találkozó, hiszen egy győzelemmel már az alapszakasz utolsó fordulója előtt bebiztosítja helyét az első hatban. A zólyombrézóiak is a felsőházba vágynak, bár helyzetük legalább egy fokkal nehezebb, mint a sárga-kékeké.

Zárult a piac

Az átigazolási időszak Szlovákiában szerdán éjfélkor zárult. A DAC az utolsó napokban már nem jelentett be újabb érkezőt, de Xisco Munoz vezetőedző variációs lehetőségei így is megnőttek, hiszen szerdán két saját nevelésű játékos is megkapta első profi szerződését. A klubhonlap közlése szerint a 18 éves Filip Raška és a 19 éves Matúš Kucman egyaránt 2026 nyaráig szóló kontraktust írt alá.

Az olyan kegyvesztett vagy kevés játéklehetőségre számítható játékosok, mint Čermák, Káčer, Petráš és Kaša még távozhatnak a DAC keretéből, de csak olyan országokba, ahol továbbra is nyitva a piac: ilyen többek között Lengyelország, Bulgária és a skandináv országok.

A dunaszerdahelyi csapat vasárnap Ramadan és Andzouana góljaival megérdemelt, 2:1-es győzelmet aratott a megyei rivális Spartak otthonában, ennek köszönhetően pedig már a dobogót ostromolja. Nagyszombatban Zseljko Gavrics és Csinger Márk sérülés miatt még nem volt bevethető, és bár nagyon közel járnak a visszatéréshez, Zólyombrézón valószínűleg szintén nem lépnek pályára.

Hazai mozgósítás

A hetedik helyen álló zólyombrézói csapatnak nincs egyszerű dolga, ha be akar jutni a felsőházi rájátszásba, mivel a DAC után az utolsó fordulóban a rózsahegyiek otthonába látogat, akiknek várhatóan szintén lesz még esélyük az első hatban végezni. Az sem az ő malmukra hajtja a vizet, hogy a téli átigazolási időszakban több kulcsjátékosuk távozott.

A hazai klub emiatt komoly mozgósítást végzett a DAC elleni bajnoki előtt, vasárnap ugyanis a zólyombrézói mezt viselő nézők és (előzetes bejelentés után) a Szlovákiában regisztrált labdarúgók is ingyen tekinthetik meg a találkozót, míg a helyiek és a vasgyár dolgozói kedvezményes jegyet kapnak.

Az előjelek

A két csapat örökmérlege egyértelműen a DAC-nak kedvez, 11 győzelem és 5 döntetlen mellett a zólyombrézóiak csak kétszer győztek. Az aktuális szezon első egymás elleni mérkőzésén is a DAC diadalmaskodott 3:2-re a MOL Arénában egy sokáig egyoldalúnak tűnő találkozón. Akkor a 82. percben még 3:0 volt az állás, de a Podbrezová feltámadt, és két góllal drámaivá tette a mérkőzést. Az is intő jel lehet a sárga-kékek számára, hogy tavaly áprilisban még éllovasként, a sorsdöntő Slovan elleni rangadóra hangolva 2:0-s vereséget szenvedtek tőlük.

A vasárnapi, nagyszombati meccs után a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Yhoan Andzouana azt mondta, nem a tabellával kell foglalkozni a sorsdöntő meccsek közepette. „Sorozatban a második tavaszi sikerünket arattuk, de nem szabad a tabellát nézegetnünk, ugyanebben a szellemben kell továbbra is dolgoznunk és játszanunk. Elsődleges célunk a felsőházba való bejutás, ha ez megvan, majd meglátjuk, meddig juthatunk. Megvannak a saját ambícióink, mivel mi vagyunk a DAC, de először ki kell harcolnunk a helyünket a felső hatosbanˮ – idézi a klubhonlap a kongói légióst.

A mérkőzés játékvezetője Kráľovič lesz, a VAR-szobában Marhefka tevékenykedik majd. A találkozót a Dajto élőben közvetíti. A DAC-ra három nappal a vasárnapi mérkőzés után, szerdán 17.30-kor egy újabb rendkívül fontos csata vár: a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a MOL Arénában fogadja a rózsahegyi csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?