Zdeno Cíger irányítja a szlovák jégkorong-válogatottat

Stará Lesná.

Stará Lesná. Az előzetes híreknek megfelelően Zdeno Cígert nevezték ki tegnap a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának, a főmenedzseri posztot Róbert Švehla fogja betölteni.

A Vladimír Vůjtek távozásával megüresedett szövetségi kapitányi posztra állítólag több jelöltje is volt a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) végrehajtó bizottságának, ám Zdeno Cíger már napokkal korábban elismerte, elfogadta Igor Nemeček SZĽH-elnök ajánlatát.

„Mindkét esetben egyhangúlag döntöttünk. Személyesen én javasoltam Róbert Švehlát főmenedzsernek, aki Zdeno Cígert javasolta edzőnek. Hiszek benne, hogy ketten egy jó válogatottat fognak összerakni, amely méltóképpen képviseli majd az országot” – nyilatkozta Nemeček a tegnapi ülés után.

A 45 éves Cíger a szlovák jégkorong-válogatott sorrendben nyolcadik szövetségi kapitánya, 2010 óta az első hazai szakember, aki betölti a tisztséget (Vůjtek előtt a kanadai Glen Hanlon irányította a válogatottat). 2007-ben Július Šupler második kapitánysága idején egy évig asszisztensként dolgozott. 2008-ban mondott le a Slovan vezetőedzői posztjáról, azóta csak fiatalokkal foglalkozott saját hokiakadémiáján.

Az NHL-t szintén megjárt Róbert Švehla egyedüliként tartotta meg helyét a végrehajtó bizottságban a júniusi tisztújító kongresszuson. A Cígerhez hasonlóan turócszentmártoni születésű 46 éves korábbi hátvéd örül a kihívásnak. „A válogatottal kapcsolatos felkérést nem lehet elutasítani. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, mert tudjuk, milyen a helyzet a szlovák hokiban. Remélem, Zdenóval előre tudunk lépni” – mondta Švehla.

A végrehajtó bizottság döntése először a szövetség hivatalos Facebook-oldalára került fel. A leggyorsabb kommentelők nem fogadták túl lelkesen a Cíger–Švehla páros kinevezését. „A 2016-os oroszországi vb-n készülhetünk a kiesés elleni harcra, amit a magyarokkal fogunk vívni.” „Ki fog ezek után eljönni a válogatottba?” – ilyen és ehhez hasonló reakciók sorjáztak a honlapon.

Az valóban kérdéses, sor kerül-e a sokat emlegetett bojkottra. A válogatott hokisok nagy része ugyanis jelezte, a Nemeček személye elleni tiltakozásul akár az is elképzelhető, hogy visszautasítják a címeres mezben való szereplést. Švehla a júniusban újraválasztott Nemeček embere, így Cígeren nagyon sok múlhat: ő Lintnert látta volna szívesebben a szövetség élén, de véleménye szerint a viszálykodás csak árthat a szlovák hokinak.

Cígernek az október végi Német Kupára kell először keretet hirdetnie. (ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?