Sport

Zalka Csaba: Buliverseny volt

Ladič Gabriella, Zalka Csaba és Botek Ádám is ezüstérmet szerzett a račicei korosztályos kajak-kenu Európa-bajnokságon. A szlovák küldöttség 5 érmet gyűjtött – egy arany és négy ezüst –, mindet az U23-as kategóriában.
Mészáros György

2019. július 17. 09:50

Ladič Gabriella és Zalka Csaba az ezüstérmekkel ⋌(Fotó: Duducz Tibor)

A somorjai kenus, Ladič Gabriella először 500 méteren, majd 200 méteren is felállhatott a dobogó második fokára. Ezek voltak a fiatal kenus első érmei nagy versenyen. „Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, különösen azért, mert ezek az első érmeim egy Európa-bajnokságról. Meg szerettem volna magamat mutatni a világnak, így mindkét verseny előtt erősen összpontosítottam. Már az 500 méteres ezüstnek is nagyon örültem, de így, hogy kétszázon is sikerült másodikként befutnom, még jobb érzés” – mondta lapunknak Ladič. Hozzátette, nem bánkódik, hogy nem sikerült egyik számban sem aranyat szereznie, hiszen mindkét futamon kihozta magából a maximumot. Ladič elmondása szerint nagyon élvezte az Eb-t, hiszen ez a verseny megerősítette abban, hogy a kenu az a sport, amit az életének ebben a szakaszában űznie kell. 


A hátszél volt a gond


Botek Ádám szintén két ezüstérmet zsebelt be az Eb-n. A komáromi kajakos négyesben Zalka Csaba, Samuel Baláž és Matúš Jedinák mellett 500 méteren, párosban pedig 1000 méteren, Samuel Baláž oldalán végzett a második helyen. „Lehetett volna két arany is, de most így jöttek ki a versenyek. A K4-et nagyon kicsivel vesztettük el. Az utolsó 200 métert megpróbáltuk megnyomni, de ezt tették a fehéroroszok is, és nekik több erejük volt. Párosban pedig elég nagy hátszél fújt, nekem viszont nem ül nagyon a hátszél. A belga páros jobban ki tudta használni a hátszelet. Ráadásul mi meg is dőltünk kicsit, amivel sokat veszítettünk, szerencsére azért a második helyünk nem forgott veszélyben, mert eddigre már nagy volt az előnyünk” – részletezte Botek.


Nem stresszeltek


Ahogy Botek Ádám, úgy négyesbeli társa, a somorjai Zalka Csaba is többször versenyzett már a felnőttek között, így ez az Eb számukra amolyan visszatérés volt a korosztályos közegbe. Abban mindketten egyetértettek, hogy a felnőtt versenyek után kicsit fura volt ismét a fiatalok között. „Jó verseny volt. Jól éreztük magunkat. Komolyan vettük a versenyeket, de mégsem stresszeltünk rá annyira egy-egy futamra, mint a felnőttek között. Amolyan buliverseny volt az egész. A teher nem nyomasztott minket, így jó hangulatban telt az egész Európa-bajnokság – mondta Zalka, majd így folytatta: – A négyesben lényegében egy ember változott, Vlček Erik helyére Matúš Jedinák ült. Ebben az összeállításban még sosem versenyeztünk. Ennek fényében kihoztuk magunkból a maximumot a futamon.” 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

Viharokra figyelmeztet az SHMÚ

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Percekkel a házasságkötése után halálos balesetet szenvedett egy amerikai pár

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?