Zalka Csaba a tokiói olimpiáról álmodozik

Ő lett a szavazásos ankét első győztese. 2015-ben Somorja legjobb sportolója Zalka Csaba tizenhat éves kajakos. Mivel érdemelte ki a csalló- közi város sporttársadal-mának elismerését? Erről is beszélgettünk.Kilenc bajnoki címe mellett harmadszor lett Szlovák Kupa-győztes 2015-ben.

Ő lett a szavazásos ankét első győztese. 2015-ben Somorja legjobb sportolója Zalka Csaba tizenhat éves kajakos. Mivel érdemelte ki a csalló- közi város sporttársadal-mának elismerését? Erről is beszélgettünk.

Kilenc bajnoki címe mellett harmadszor lett Szlovák Kupa-győztes 2015-ben. Ezúttal a kadettok között. A hazai versenyek nemigen tették próbára. Ezek után hogyan éli át, hogy Somorja legjobb sportolója lett?

Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra. Ez is a befektetett munka eredménye. Köszönet szüleimnek, edzőmnek, Vass Gézának. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Sokat jelent ez az elismerés. Egy évvel korábban Linka Tibor érdemelte ki. Ő a példaképem, s lám ebben már nyomába eredtem.

Tősgyökeres somorjai?

Igen, itt nőttem fel és értem kajakossá.

Aki a nemzetközi porondon szokta meg a kihívásokat, annak mit jelenti a hazai elismerés?

Nagyon jó érzés. 2016-ban már nem lesz olyan egyszerű, mert a juniorok közé lépek. Az előző versenyidényben a kadettok között az idősebbek sorát gyarapítottam, a következőben fiatalabbak társaságában leszek korosztályomban, s a tizennyolc évesekkel is fel kell vennem a versenyt. Bascovi Eb-érmemet már köztük szereztem. Kellenek az ilyen kihívások, versenyekre is szükséges járni. A hazai futamok is felérnek egy jó edzéssel. Mert a verseny a legjobb edzés.

Mit érzett a színpadon, mikor mindenki tapsolt az év sportolójának?

Eszembe jutott: megérte ennyit dolgozni! Megérte a sok szenvedés, az, hogy nem járok a haverokkal bulizni. Most éreztem, hogy volt értelme.

Újabb lökést ad a folytatáshoz?

További erőt biztosan.

Élete eddigi legnagyobb versenyén, a bascovi junior Eb-n Martin Nemčekkel K2-ben szerzett ezüstérmet. Mi tette ezt a tavalyi döntőt olyan emlékezetessé?

Először is az, hogy hétszázötven méterig vezetni tudtunk. Nagyon nagy erőt adott, hogy ott voltunk az élen, már csak a végével kell valamit tennünk, és jó lesz. Kiváló érzés volt, hogy az idősebbek között is helytálltunk. Kár, hogy nem lettünk elsők, de még így is nagyon elégedettek voltunk.

Kajak kettesben volt Eb-ezüstérmes, aztán később Bydgoszczban K1-ben megnyerte az olimpiai reménységek 200 méteres versenyét. Csak azért indult egyesben, mert nem akadt párja?

Lengyelországban egy héttel az Eb után versenyeztünk, nagyon fáradtan. A formánk is a kontinensviadalra volt kihegyezve. Párosban ötszázon Nemčekkel harmadikok lettünk, és egyesben azért próbálkoztam, mert tudtam, hogy van esélyem a nemzetközi mezőnyben. És sikerült.

Csapatembernek érzi magát?

Kákettőben Martin Nemčekkel nagyon egymásra találtunk. Azt mondják, jó vagyok hátul, jól nyomom a hajót, de egyesben is helytállok. Nem sorolom magamat egyik egységbe sem, univerzális vagyok.

Milyen sportolói vágyai vannak 2016 elején?

Biztosan a 2020-as tokiói nyári olimpia a legnagyobb célom. Addig még Eb-k. vb-k egész sora vár rám, hogy odáig eljuthassak. Nincs ennél nagyobb sportolói kihívás számomra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?